Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
25 april 2017 av snilletogeniet i sjukdom & hälsa
Re: Rädd HELA tiden :( Hjälp!

Det här kommer låta extremt flummigt, men har du funderat på att testa meditation? Det har hjälpt mig något ENORMT. 


Jag har en släng av GAD (Generaliserat ångestsyndrom). Om du inte hört talas om det så handlar det om att jag hela tiden visualiserar katastrofer och alltid förbereder mig på det värsta som kan hända, i stora drag. 


Något jag insett är att det är lätt att en börjar klandra sig själv för sina hundars "problem" när en lider av ångest och ängslighet, så för det första: försök att släppa ditt dåliga samvete eller den där ångesten över att det skulle vara ditt fel! Det låter snarare som att din hund har traumatiserats av smällarna som den råkade ut för, och det kan mycket väl vara så att du - på grund av din egen psykiska hälsa - är extra känslig för din hunds känslolägen. Visst blri det en ond cirkel av det hela, men det kan också vara så att du på grund av din egen erfarenhet med ängslighet och ångest kan förstå din hund mer än du kanske tänker på mitt i allt dåligt samvete? 


Det är så lätt att vi blockeras av vår egen reaktivitet, och går där i varsin sida av kopplet och oroar oss för varandra, jag och hunden. 


För ett år sedan laddade jag ner en app på mobilen som heter "Calm". Den har vissa gratisprogram som du kan börja med för att testa om det är något för dig. För min del så blev det min räddning, och jag köpte en årsprenumeration och har tränat mig igenom flera av deras mindfullnessprogram. Det kanske låter konstigt att komma och rekomendera en meditations-app i ett hundforum, men jag tänker att TÄNK OM det kunde vara till lika stor hjälp för någon annan? 


För min del så har det förändrat min samvaro med mina hundar, eftersom att jag kunnat träna bort min egen reaktivitet och fått kontroll över mina skenande orostankar. De påverkar så mycket mer än jag någonsin anade! 


Visst måste du träna din hund också, men så länge alla de där negativa känslorna blockerar er så blir det så mycket trögare att komma vidare! 


Ok, nu har jag iaf tipsat om detta. Det är självklart inte alls säkert att det här är något för dig. Men jag kände att jag måste föreslå det, om det är så att det kan vara något för dig! 


Du vet, när man hittar något som hjälper en själv så vill man pracka det på alla andra också ;) 


Lycka till! Tro på dig och din hund! Ni kan fixa det! <3


Som medlem kan du här läsa lite kort info om snilletogeniet och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Tikens löp har inte kommit än hjälp 😅   [1] 22 mar: BandogK9 Igår: Gurkans Hjälp från experter; vilken hundras kan passa oss?   [6] 11 feb: Rosa86 14 feb: aenima Revir eller Osäkerhet? Hjälp..   [10] 8 jan: Bartolomeus 19 feb: Mira och Esther Träning hela tiden   [9] 13 nov: Geka 1 mar: VitHerde Ice Hjälp med att hitta rätt ras   [13] 15 okt: sarah 19 okt: Ayrin Snälla hjälp mig! Hur ska jag tänka?   [16] 30 sep: Doggsan 3 dec: Doggsan Gammal hund med separationsångest hjälp!!!   [6] 6 aug: bamse100 16 sep: Jerrie´s Black Pack Rumsren nattetid, men ej dagtid - hjälp   [2] 19 jul: waleus87 19 jul: aenima Hjälp vår Scooby:(   [1] 3 jun: Mrcorona 3 jun: Mrcorona Varför juckar min hund på mig hela tiden?   [2] 12 maj: EmelieD 13 maj: Gurkans
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Dobermann | Golden Retriever | Shetland Sheepdog | Labrador Retriever | Chihuahua | American Staffordshire Terrier
© 1998-2023 Enfinia AB