Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
8 maj 2017 av Baylie83 i sjukdom & hälsa (2 svar)
Idiopatisk Epilepsi?

Hej.


Min chihuahua kille Rocky som i hela sitt 5 års liv lyckats hålla sig frisk och utan anmärkning fick några illavarslande anfall för några veckor sen..


Då vi är mitt i en utredning och varken vi eller läkaren vet varför så vänder jag mig hit för att höra om det är någon som känner igen det här?


Det hela då Rocky kom hem från dagis rätt hängig..
Dagen efter verkade han må lite bättre och vi valde att åka till Häringe slott som vi hade planerat sedan länge. Han var seg och trött men inte märkbart. (Han var ändå lycklig på slottet och i den vackra naturen) Vi sätter oss i bilen dagen efter och ska åka hem och helt plötsligt får Rocky ett anfall. Han ser ut som att han ska spy men jag ser (och känner) att han inte andas han sträcker ut benen och stelnar i hela kroppen. Blicken blir glasartad och han försvinner iväg. Jag får bända upp munnen på honom och stoppar ner fingrarna i halsen och då drar han ett andetag. Direkt efter att han "vaknat till liv" vill han bara sova. Jag får knappt någon kontakt med honom. Vi åker iväg i ilfart till akuten.
Vi fick komma in direkt och spenderade hela dagen på akuten, dem tog prover, kontrollerade hjärtat, kände och klämde men hittar ingenting och alla prover ser jättebra ut. (Förutom lite feber) Dem misstänker epilepsi. Han får åka hem men med oss som har honom under observation dygnet runt och vi skulle komma tillbaka efter några dagar. Han är jätteseg och bara sover och sover. Febern ligger på dryga 39 grader. Dagen efter får han ännu ett "anfall" då hela bakkroppen slutar att fungera och han tippar över och dunkar huvudet fram o tillbaka i täcket. Jag får snabbt upp honom och likadant här, slutar andas, glasartad blick, likstel i kroppen.. så jag bänder upp munnen igen och kör ner ett finger och till sist andas han igen. 💔😰 Alltså inga kramper, han blir bara helt stel och nacken samt bakbenen sträcker ut sig.


Jag ringer akuten som säger att det då nästan säkert är epilepsi och att jag inte ska komma in då det stressar honom ännu mer och det han behöver är mörker och lugn och ro.


Natten är lång.. men det går bra... hans feber börjar gå ner.. på morgonen efter kryper han in i min famn och vi ligger och gosar. Han verkar må bättre..jag går på toa och kommer tillbaka och där ligger han på samma ställe men upp och ner med benen rakt upp i luften helt stel. (jag trodde att han var död, det var heeemskt) Så jag tog honom till mitt bröst och klappade honom medans tårarna rann ner för mina kinder.. men då drog han efter andan och la ner huvudet och sussade vidare som att ingenting hade hänt.


Det kan jag tillägga.. efter varenda anfall är det som att han inte fattat vad som har hänt.. det är bara jag som är lämnad till chocken!


Iaf.. så åkte jag in till akuten. på väg in så spydde han.. grönt slem.. och han hade inte ätit någonting på 2-3 dygn.


Väl på akuten bestämde dem sig för att lägga Rocky under observation under natten. Längsta dygnet i hela mitt liv. meningen var att dem skulle ta alla prover som var möjligt samt göra en CT scan men vi i samråd med veterinären valde att avvakta med CT scan då han var alldeles för svag för att sövas och att denna scan istället skulle göras vid senare tillfälle. Proverna var exemplariska och allt annat såg bra ut. Han fick inget anfall under natten och kunde släppas hem dagen efter med diagnos "idiopatisk epilepsi" och medicinen "Fenemal"


2 veckor har gått, han har inte haft något anfall alls.. han har blivit mer sig själv igen och lite piggare men fortfarande är det något som inte stämmer. Jag ser det i hans ögon, jag känner det i luften och ser det på hans beteende. han är segare än vanligt.. (vilket kan bero på medicinen...) och han verkar inte alls lika glad längre. 


Är det någon med en hund som fått diagnosen "idiopatisk epilepsi"? känner ni igen symptomen/anfallen? Hur har eran hund reagerat på fenemal? (vi skulle ge en halv tablett men vi minskade dosen till 1/4 tablett morgon och kväll istället)


Någon med erfarenheter får gärna skriva några rader...


 


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Baylie83 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Idiopatisk epilepsi   [4] 19 maj: kacher 23 maj: kacher Epilepsi hos syskon   [4] 26 aug: Ziggy 24 maj: Ayrin Vorsteh Epilepsi   [2] 19 mar: GeneralK 19 mar: Ayrin Epilepsi hos mindre hund   [3] 10 feb: kokpunkten 12 feb: vovvsis epilepsi/kramp anfall hund   [5] 13 apr: beangt 23 jul: Anneli Border terrier med anfall (inte epilepsi)   [2] 1 mar: Ugglan 3 mar: Ugglan Epilepsi gammal hund   [1] 14 dec: buviti 15 dec: bes Min hund har Epilepsi   [2] 23 jan: Millan90 24 jan: Millan90 Dvärgpudel med epilepsi   [4] 30 apr: Converse 3 maj: Ayrin tumör i magen, samma symtom som epilepsi?   [4] 5 feb: Obelix 5 feb: Obelix
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Grand Danois | Golden Retriever | Cavalier King Charles Spaniel | Rottweiler | American Staffordshire Terrier | Papillon
© 1998-2024 Enfinia AB