Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
17 maj 2017 av callingthepublic i lydnadsforum (2 svar)
Alla tips mottages ang min hund

Jag och min sambo tog över en omplaceringshund (från en avlägsen släkting) som har varit hos oss i två månader.
Min hund är en blandning mellan amstaff/pitbull. Hon har inte fått någon positiv träning utan blivit lydig pga av rädsla. Hon har svårt med ögonkontakt eftersom den förra ägaren antagligen har stirrat i hennes ögon när hon var liten och sedan slängt henne i golvet.
Hon har inte heller fått den motionen som hon behöver i sitt förra hem vilket gjorde att hon var överviktig. Dom har även inte tagit hand om henne med rätt foder eftersom hon hade allergiska utslag och även svamp i tassarna när hon kom till oss.


När hon har varit i vår omvårdnad så har vi behandlat hennes utslag med allergifritt foder och godis från veterinär. Vi har även behandlat hennes svamp och duschat henne med speciellt schampoo mot kvalsterallergi.
Hon har blivit av med alla utslag och svampen är på väg att försvinna. Vi har även satt henne på diet så hon är på god väg ner i vikt. Vi tar dessutom minst tre promenader om dagen, ibland leker vi med henne i hundgården och hon får även följa med och springa när min sambo tränar/cyklar.
Vi har även precis börjat klickerträna henne.


Hon är en extremt mysig hund och väldigt snäll och behaglig inomhus.
Däremot är det som att vi inte finns när vi är utomhus. Går knappt att få kontakt med henne varken med godis eller lek. Hon är väldigt reserverad med lek (tror det beror på att hon fortfarande är osäker på om hon får leka eller inte pga av gamla ägaren)

Det som jag skulle vilja ha tips på:

När vi är utomhus så får hon psykbryt (drar i koppel, ställer sig på bakbenen, försöker springa fram om vi inte håller emot, skäller och gnyr ofantligt) så fort vi ser andra hundar, kaniner, katter eller fåglar.
Hur kan jag träna bort detta beteende?

Hur kan jag träna henne till att inte springa fram och vara intresserad av människor vi inte känner? (Hon är väldigt glad, så det handlar inte om aggressivitet)

Tips på hur jag får henne att tycka att lek MED OSS är roligt?

Tips till roliga kontaktövningar som gör att vi blir mer intressanta för henne?ALLA tips (oavsett på vilket ämne ni har att erbjuda) mottages tacksamt då jag älskar att träna med henne och bara vill hennes bästa.


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om callingthepublic och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Tips mottages på aktiviteter för skadad valp!   [5] 26 dec: Leovovve 28 dec: Anneli Bör jag skaffa min första hund + rastips mottages!   [2] 18 mar: Astapasta 19 mar: Astapasta tips mottages vid möte av lekkompis   [3] 16 jul: xanthebisa 17 jul: Madde88 Tips mottages på boende i Malmö med stor hund!!   [6] 6 feb: Tjaboo 7 feb: Tjaboo Tips mottages tack   [4] 10 jan: Thereza 11 jan: feallans Råd, tips och erfarenheter mottages tacksamt   [10] 19 dec: Shhiva 21 dec: Lona Flytta ihop med hund och barn - tips mottages! :)   [2] 6 dec: cice 6 dec: cice Blyg/skygg 20veckors valp! Råd mottages tacksamt!   [16] 14 apr: lillevovven 21 apr: Hortensia tips på hundschampo för Golden Retriever mottages   [8] 11 feb: elkkun 18 feb: HUNDraelvan Revir? Hur göra ? Tips mottages gärna !   [3] 17 nov: fianc 17 nov: z_MissJ
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Jack Russell Terrier | Border Collie | Chihuahua | Boxer | Dobermann | Fransk Bulldogg
© 1998-2022 Enfinia AB