Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
30 maj 2017 av sufassa i skaffa hund (2 svar)
Ta över en stressad hund?

Hej!


För ca 6 år sedan skaffade min syster och hennes dåvarande pojkvän en superfin Tollare ihop, Felix. De bodde tillsammans ute på landet. Efter några år gjorde systern och pojkvännen slut och Felix bodde hos mina föräldrar och mig. När jag för två år sedan flyttade hemifrån kunde inte mina föräldrar ha kvar hunden, och systerns f.d pojkvän fick ta över honom.


Felix har alltså flyttat runt en del under sina år, och är en rätt så stressad och lite stökig hund. Min syster testade att ha honom boendes hos sig i sin lägenhet(liten 1a), men det fungerade inte. Han skällde non-stop när hon lämnade honom ensam, så pass att grannarna vid något tillfälle ringde till polis.


Nu har Felix ägare, systerns f.d, hört av sig och säger att han inte kan ha Felix längre och undrar om någon av oss skulle kunna ha honom tills han "rett ut stökig situation med flickvän och jobb".


Jag och min sambo bor i en 3:a. Han arbetar heltid, utan möjlighet att ta sig hem på lunchraster, men med möjlighet att byta kvällspass mot morgonpass (och tvärtom). Jag är heltidsstuderande fyra år framöver och är väldigt flexibel. Kan ta mig hem under håltimmar och lunch, samt välja att göra en del studier hemifrån. Ingen av oss har körkort, men har en syster i stan som alltid hjälper till med skjuts när det kniper.


Jag funderar på om jag och sambon skulle kunna ha Felix här hos oss. Vi har länge pratat om att skaffa hund och jag verkligen avgudar Felix. Jag är orolig för vart han hamnar om inte någon från vår familj tar hand om honom. Jag är också rädd att han blir misskött där han bor nu.


Så frågorna är väl egentligen; är det fruktansvärt att sätta en hund i en lägenhet när han är van vid att springa fritt? Kan man vänja en vuxen hund vid att vara ensam i en lägenhet utan att skälla? Kan vi lära honom att gå i koppel, när han i dagsläget är helt ovan? Kan han få det bra hos oss? Kan vi ha hund utan att någon av oss har körkort?


Och om det skulle vara så att vi tar över honom, finns det någonstans man kan vända sig för tips kring hur man bäst hanterar en stressad hund? Jag har haft hund under uppväxten, men har ingen erfarenhet av hundar som inte varit trygga, stressade eller misskötta. Jag har alltid älskat hundar, och har längtat efter en länge. Hade absolut kunnat tänka mig att lägga massor av tid på hunden, som ett fritidsintresse. Problemet är väl mest brist på erfarenhet.


Tacksam för de som orkat läsa igenom och delar med sig av åsikter.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om sufassa och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hjälp stressad löptik   [1] 17 apr: XXIIXX 17 apr: pipilotta Stressad av alla hunduppmaningar   [14] 8 nov: Yorkie-Zoffan 16 nov: Ayrin Stressad hund, rådfrågning   [9] 3 dec: Ddj 30 apr: Ayrin Stressad valp?? SNÄLLA hjälp.   [16] 2 okt: drainer 12 okt: drainer Aggressiv/stressad hund   [5] 18 aug: mnda 22 aug: Atumn28 Stressad vid nya miljöer och hundmöten   [10] 4 maj: ImFabulous 5 maj: Ayrin En stressad hund?   [2] 10 nov: sofiasavic 10 nov: Svea58 stressad hund efter krock   [2] 7 okt: Midas Husse 7 okt: Anneli Stressad av katten   [8] 20 maj: Ford 4 jun: Ayrin Orolig och stressad hund -tips?   [1] 9 jul: Esak 9 jul: Lona
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Papillon | American Staffordshire Terrier | Chihuahua | Jack Russell Terrier | Schäfer | Rottweiler | Staffordshire Bullterrier
© 1998-2022 Enfinia AB