Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
31 maj 2017 av Gurkans i vård & skötsel
Re: Munkorg inomhus? Hiss eller diss?

Jag har en tvåårig tik som i vintras plötsligt störde sig på husets sjuåriga tik och vid några tillfällen flög de ihop och slogs. Vi gjorde så att så fort vi lämnade huset så särade vi på tikarna och när vi var hemma så markerade vi direkt som den yngre tiken visade tecken på att bli stöddig (den äldre är snäll och vill inte bråka, men tvingas ju till att försvara sig...). Vi har nolltolerans gällande bråk mellan hundarna. Nu fungerar det hela utmärkt. Vi särar fortfarande på tikarna när vi lämnar huset (en ren säkerhetsåtgärd), men i övrigt så fungerar de två tikarna bra ihop. Visst kan det i enstaka fall fortfarande glimma till i den yngre tikens ögon och hon får den där stöddiga blicken, men det räcker med att man i vanlig samtalston säger till henne, så bryter hon direkt. Nu på sommaren följer alla hundarna med på våra husvagnsturer och det fungerar utmärkt trots att hundarna lever tätt ihop.


Det handlar alltså inte bara om att hindra hundarna från att skada varandra, utom om att få dem att fungera tillsammans, utan att någon hela tiden måste vara på helspänn. De måste inte älska varandra, men då de lever tillsammans så måste de acceptera varandra och fungera tillsammans. Kan man inte fixa detta så är det kanske bättre att en hund placeras om, för det är inget bra liv att hela tiden behöva vara på helspänn för att vara beredd att försvara sig... Munkorg låter inte als som en lösning, då den bara hindrar att hundarna skadar varandra (om de inte lyckas få av sig den), men den tar ju inte alls bort själva anledningen till att hundarna inte kommer överens.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Gurkans och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Tips på munkorg för att skydda mot glasbitar?   [2] 2 apr: Johnnytexas 2 apr: Svea58 Hjälper kastrering mot markeringskissande inomhus?   [1] 20 nov: Marie&Smilla 20 nov: Puddingpastejn Underlag för hundträning inomhus? (hemma)   [9] 30 okt: Ayrin 11 nov: Ayrin Bygga hundstall och inomhus hall   [1] 10 mar: Sandra99 10 mar: Lona FÅ BORT BAJSLUKT INOMHUS/EKPARKETT   [5] 20 jul: Petitbrabancon 27 jul: Michaelhh375 Hunden bajsar inomhus....   [3] 11 dec: Anny10 14 dec: Svea58 Treårig tik som uträttar sina behov inomhus   [6] 15 nov: Daisyrock 15 nov: Daisyrock Börjat bajsa inomhus, 7 månader   [2] 30 nov: kalo 30 nov: hundöga återkomst Hur aktiverar ni era hundar inomhus?   [6] 23 okt: Emmksthlm 29 nov: makiko Valp som bara vill uträtta sin behov inomhus   [10] 29 aug: :-D 29 aug: :-D
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Jack Russell Terrier | Rottweiler | Dobermann | Chihuahua | Grand Danois | Pudel
© 1998-2024 Enfinia AB