Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
8 juni 2017 av Yogi i vård & skötsel (8 svar)
Chockad efter veterinärbesök med valpen

Hej forumvänner! 


Måste skriva av mig efter dagens veterinärbesök som gjorde mig ledsen och förbannad.


Har en valp på tre månader och skulle ge andra vaccinationen. Tjejen som skötte vaccineringen sa att valpen var söt men  tittade skeptiskt på  den och drog fingrarna genom pälsen och sa någonting i stil med "väldigt tovig päls den här måste du kamma". Jag skrattade och sa att det är en Labradoodle som ser ut så i pälsen ( vi var hos en veterinär i Sollefteå där man inte känner till rasen så väl och där det inte finns någon Labradoodle). Hunden badas en gång i veckan och har verkligen inte någon tovig eller ful päls. Labradoodlarna ser ju ut som små fluffmoln. 


Då tittade hon ännu mer skeptiskt och sa "Men den är ju helt glanslös, såhär kan den väl inte se ut". 


Sen började hon prata om foder och innan vi gick in fick vi ettreklam start-kit från Roylal Canin. När hon hörde att vi använde Pedegree sa hon att vi " genast måste byta till ett helfoder" och " Royal Canin är bra, ni har rabattkuponger i start-kitet".


Sedan klagade hon på att hunden var mager " känn själv här, såhär mager ska han inte vara, hur mycket mat får han egentligen". Och det är JÄTTEBRA att de säger något men här kändes det bara som anklagelser och som att hon ville visa den nyanställde som gick bredvid henne hur duktig hon var eller nåt. Jag berättade att uppfödaren använt Pedegree och att vi fortsatt med det efter att vi läst ett test som visade att Pedegree var betydligt billigare än "kvalitetsfoder" men hade nästan lika höga poäng. http://www.testfakta.se/sites/default/files/hundfoder2014.pdf


Jag sa samtidigt att vi tänkt byta foder men att det fungerar bra med magen och så och att vi "fastnat" med Pedegree lite oavsiktligt.


Jag betalade 400 för besöket och när jag ville ha Bravecto utskrivet skulle det kosta 160 kronor till, en "utskrivningskostnad".


Jag säger ingenting om pengarna egentligen. Det jag blev helt chockad över var bemötandet. Man behöver varken gulla med mig eller mina djur vid veterinärbesök. Jag vet att jag är en erfaren och klok djurägare och att mina djur är bäst i världen ;-),


men att titta på min hund som om den var vanvårdad, och lämna kritik på allt PÅ FEL sätt gör att jag aldrig kommer att sätta min fot där igen. 


Hon hade kunnat säga " pälsen är lite livlös. Sånt kan ha med fodret att göra, ni kan ju prova att byta foder" så hade det varit fine.


Jag är både djur och hundvan och liksom så många andra sättet jag djuren först och vänder ut och in på mig för att valpen och övriga djur ska ha det bra. Jag lämnar inte valpen ensam, kisstränar även på nätterna, ger mat regelbundet ca fyra ggr /dag, badar minst en gång/ vecka, klipper klor, gosar och låter den sova mycket osv osv, osv. 


Usch vad trist det är med så kallade proffs som beter sig extremt oproffsigt! 


Jag vet inte vad jag vill säga med det här inlägget. Blev bara så LEDSEN efter det där besöket. 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Yogi och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Det här med mat till hunden/valpen - göra egen??   [6] 17 maj: karfah 17 maj: Lona Hund som inte lämnar nya valpen ifred   [1] 1 mar: Tranåsbron 3 mar: Draghund Problem med valpen   [17] 22 feb: carbon 1 mar: Kattmamman Hjälp! Valpen åt svam!!   [2] 17 sep: Hejdlöst 17 sep: Hejdlöst Gammhunn rädd för valpen   [2] 2 mar: z_gismo 2 mar: z_gismo Jag blir tokig på valpen!!   [4] 16 apr: Staffematte 26 jun: eemilio97 Tips till er - Gratis veterinärbesök   [0] 12 sep: blackoranges Hjälp valpen är borttom kontroll.   [8] 14 maj: TaiDi 25 maj: username Hur få valpen att sova mer?   [9] 1 maj: nikspiks 8 maj: pipilotta Lämna bort hund tillfälligt för valpen?!   [5] 30 apr: EnSånDär 7 maj: Voff 92
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Norfolkterrier | Staffordshire Bullterrier | Cavalier King Charles Spaniel | Briard | Schäfer | Engelsk Bulldogg
© 1998-2021 Enfinia AB