Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
17 juni 2017 av Sezziyanen i övriga hundfrågor
GRATTIS!

Så härligt att höra. Hade faktiskt själv tänkt uppdatera en av mina gamla (lite uppgivna) trådar om ensamhetsträning med min valp. Han var då runt 5,5mån när jag skrev först, hade jätteproblem att komma vidare från att gå ut genom dörren och vända in direkt igen... Gick jag ut mer än nån sekund började han skälla skälla skälla och slutade inte..

Försökt och försökt och försökt träna, han är nu närapå 8mån och för bara några veckor sen kände jag mig väldigt uppgiven..


Men senaste ca 1,5 veckan har det lossnat nått otroligt för oss! Ja, det kanske inte låter så otroligt för andra men för oss är detta galet:

Nått klickade för en vecka sen eller nått! Testade gränserna lite med att bara gå ut  och låsa om mig och gå ut på gatan några gånger. (hade tidigare tränat asmycket med att gå in och ut och låsa dörren osvosv, samt alltid gett ett kommando "stanna" så han ska fatta att det betyder att han inte måste komma med). Plötsligt här så hände det, jag testade gå ut med soporna på gården. Han gick och kollade på ytterdörren och la sig ner och väntade! Jag fick kliva över honom när jag kom in, han var helt obrydd!


Nu har jag gjort detta ett flertal gånger senaste dagarna, är han inte så trött så kanske han lodar runt och kollar in köket/nosar på nått eller sätter sig och väntar! Senaste gången gick jag ut när han lagt sig ner för att sova, han låg då i hallen.. Han reste sig inte överhuvudtaget den tiden jag var borta, och då tog jag på mig skorna och låste ytterdörren framför honom (dvs han kunde se mig från där han låg)! Då vi precis gjort detta genombrottet har jag inte ännu testat att utöka tiden,det kommer jag göra om jag ser att detta funkar fint ett x antal dagar till. Kan tillägga att just ta på sig skor och nycklar/låsa dörren var rejäla triggers för honom bara för några veckor sen! Då kunde jag gå ut och in i strumplästen 20sek kanske, men inte om jag tog på mig skorna.. 

Alltså, det är helt enkelt nått man måste träna träna träna, och träna lite till har jag insett. Samt bete sig som om det är det normalaste i hela världen. Jag försökte helt enkelt tänka varje gång att "detta funkar, det är ingen skillnad på att gå ut och att gå på toa och stänga om mig". Han är en valp som skäller om han vill protestera mot nått, eller om det är konstigt, så det ger ju tydligt en signal om han accepterar nått eller inte också. 

(Jag har riggat upp ett par kameror inomhus som jag kan se från mobilen, därför jag vet exakt vad han gjort när jag varit ute).

Enda rådet jag kan ge till de som bara är fast i att gå ut och direkt in igen är att jag själv insåg att jag behövde tänja på gränserna och utmana min valp lite. Dvs, jag slutade att bara gå in och ut, istället gick jag även ut genom husets ytterdörr och ut på gatan. Han skällde, men jag gick in när han var tyst. Efter x antal gånger av detta så skällde han plötsligt väldigt lite och la sig sen. Sen plötsligt så skällde han inte alls utan bara la sig och väntade. Och nu är det som jag beskrev ovan.

Hade jag gjort allt från början igen hade jag från dag 2 här hemma direkt börjat gå ut med sopor nån minut, hämta post några sekunder osv även om valpen skällde. Tror han hade vant sig då på ungefär samma sätt som med hur han protesterade i början när jag gick på toa eller duschade. Iaf, grattis till er och hoppas ni andra som sitter fast läser detta! Nu är vi verkligen inte "i hamn" här, men nu har jag äntligen nått att bygga på och utöka tid mm. 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Sezziyanen och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Ensamhetsträning av äldre omplaceringshund   [3] 4 mar: Skåning92 5 mar: Torparinnan Ensamhetsträning - hur gå vidare   [2] 6 aug: ponys 24 sep: cio Ensamhetsträning m 9 veckor valp   [5] 18 mar: Solsophia 20 mar: Solsophia Denna med ensamhetsträning   [1] 24 okt: Chin86 28 okt: Ayrin Ensamhetsträning lönlös   [1] 6 sep: havanaise 7 sep: aenima Valphage vid ensamhetsträning?   [2] 14 mar: mep 15 mar: mep Ensamhetsträning går inte framåt   [5] 9 jan: jengus 13 jan: Voff 92 Ensamhetsträning valp.   [0] 2 jan: Jeppeh1984 Behöver verkligen hjälp, ensamhetsträning   [27] 10 apr: Sezziyanen 27 mar: almatt Ensamhetsträning (snart 5mån valp)   [18] 13 mar: Sezziyanen 15 mar: Sezziyanen
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Fransk Bulldogg | Dvärgpinscher | Cavalier King Charles Spaniel | Yorkshireterrier | Épagneul picard | Eurasier | Bearded Collie
© 1998-2024 Enfinia AB