Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
7 juli 2017 av Msz i övriga hundfrågor (13 svar)
Omplacering så ledsen

Jag vet inte vad jag ska ta mig till.. Jag har en liten blandras som är drygt 3 år gammal nu. Han har alltid varit lite orolig av sig men den oron utvecklades successivt till rädsla och stress. Från början var det främst höga ljud som han var rädd för men nu så är han mest rädd/orolig hela tiden, speciellt utomhus. Han gör kraftiga utfall mot andra hundar och senaste månaderna mot både cyklar, barn och annat. 


Jag lider av psykisk ohälsa och ett av mina problem är att jag också är rädd för allt. Jag hoppar till vid minsta lilla och är ofta rädd för män. Jag tror att jag har överfört min rädsla på min hund utan att jag förstått det. När vi är ute så går jag och spänner mig hela tiden och bara går och väntar på nästa utfall. Detta sker även fast jag försöker allt vad jag kan för att slappna av.


Hans rädsla är så stark att han inte ens tar emot godis ute, går således inte att träna på enkla saker som sitt/ligg osv.  Brukar försöka att träna på att bara sitta still men då skakar han och jäspar (=stress) Direkt jag tar kontakt med honom så tittar han sig runt och förväntar sig att det är någon fara på gång. Den enda gången han är något avslappnad är nära hemmet dagtid och vid lek. Jag har aldrig ägt en hund tidigare och jag tror att jag har varit för mesig med honom. Jag har inte haft tydliga regler utan har varit inkonsekvent och gillat med honom för mycket. Han ser inte mig som sin ledare eller trygga punkt. Däremot så har han INGET av dessa problemen med min sambo. Med honom så fungerar han så fint och de har jätte fin kontakt. Jag har försökt på alla olika sätt jag kan tänka mig för att få bukt med problemen. Jag har läst och läst och testat/tränat men har aldrig fått några framsteg eller resultat. Ibland så är han dock bättre i vissa perioder och har ingen aning om varför.


Jag får ångest inför varje promenad. Jag kan ibland ställa in mig innan promenaden att "NU ska det bli en bra promenad" men det behöver bara hända nån liten grej för att jag ska känna mig totalt värdelös och hela promenaden är förstörd. Det är många gånger som jag går och gråter för att jag känner mig så misslyckad som hundägare. Jag ville bara ha en bästa vän som jag kunde göra allt med. Jag känner inte att jag förstår min hund, känner mig helt tafatt i hur jag ska bete mig mot honom i olika situationer. 


Jag hade aldrig någonsin tänkt att jag skulle omplacera honom men har nu funderat lite fram och tillbaka senaste månaderna och för en vecka sedan så la jag ut en annons om omplacering. Hade inte trott att jag skulle få svar och tänkte att jag skulle fortsätta jobba med honom och mig själv. Men nu är det några som har hört av sig och det var speciellt en familj som jag fastnade för. Nu är jag SÅ ambivalent. Jag tror att min hund skulle få ett bättre liv, mer aktivt, hundkompisar, trygga hundägare m.m Men jag kommer att DÖ av sorg utav att omplacera honom. Jag vet att jag inte får vara självisk men finns det kanske någon chans att jag kan få honom att bli trygg med mig, kan vi få ett roligt och fint liv tillsammans?.. eller är det bättre för honom att få en ny familj? Min sambo har inte tid att ta hand om honom så det är ingen lösning. Mår så himla dåligt och är så ledsen. Ville bara skriva av mig för jag har ingen att prata med. 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Msz och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
omplacering vuxen hund kontrakt   [2] 16 jul: Vargtassen 19 jul: Gurkans Så ledsen över patellabakslag   [2] 23 feb: Yorkie-Zoffan 23 feb: Yorkie-Zoffan Söker fodervärd/omplacering för vår unghund   [7] 4 sep: Alexandra¿… 6 sep: Gurkans Omplacering, hjälp och råd   [10] 8 jun: Lollo272 9 jun: Lollo272 Omplacering - försiktig stövarblandning 7månader   [2] 30 okt: majsan16 31 okt: Anneli Omplacering/adoption   [3] 21 okt: XXIIXX 21 okt: Anneli LABRADOR-HANE FÖR OMPLACERING SÖKES!   [5] 30 mar: BellaValkyria 31 mar: Torparinnan Hjälp välja omplacering, jaktlabbe - malle, annan?   [9] 18 jan: Annka 20 jan: Ayrin Omplacering 5-årig Collie-tik?   [6] 11 aug: Cassie14 20 jan: Zimbast Omplacering hanhund   [2] 1 jun: Ellie 14 jun: Svea58
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Chihuahua | Berner Sennenhund | Shetland Sheepdog | Golden Retriever | Dvärgpinscher | Rottweiler
© 1998-2022 Enfinia AB