Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
14 juli 2017 av uben i valpforum (2 svar)
Behöver vägledning angående Pom 6 månader (osäker)

Hej!


Vår lilla pomeranian hane har blivit 6 månader.


Kort bakgrund: 


Vi har fortfarande lite problem med rumsrenheten. Han gillar verkligen inte att klippa klor. Han gillar inte alls att borsta tänderna. Han är väldigt skeptiskt när jag eller matte ska ta på honom i överlag för att t.ex borsta pälsen. Det har inte gått jättebra med dessa moment och vi försöker fortfarande jobba på detta. Vissa gånger har det gått så långt att han har bitit oss i ren rädsla. 


Annars är han väldigt lekfull, frisk, social mot människor och hundar, nyfiken och glad, som dom flesta valparna i samma ålder men vi har ett problem som vi inte riktigt vet hur vi ska tackla. 


Han känns väldigt osäker i vissa situationer.


T.ex. i bilen. Vi åker väldigt mycket bil. Han är trygg och älskar att åka bil. Men när vi stannar och han får syn på minsta lilla rörelse utanför bilen så börjar han skälla, morra och jaa, han förändras till Lucifer (djävulen). Han kan se en människa 10-15 meter ifrån bilen och börjar morra. Kommer det in någon i bilen då blir jag döv i 10 sekunder innan han är klar. Ja, ni förstår ironin. När väl människan kliver in  i bilen så blir han tyst och accepterar detta. Är detta osäkerhet eller typiskt revirbeteende?


Ett annat exempel är i hissen och portuppgången och vissa andra allmänna ställen. Han morrar och skäller väldigt lätt. Antingen för att varna eller för att han är rädd.


Det känns som att dessa problem grundar sig i valpens grund och jag är rädd att vi har handskats med honom på ett felaktigt sätt i början. Vi har t.ex. tvingat honom still för kloklippning, tvingat honom med tandborstningen. 


Är det försent att "börja om" med allt? 

Raser: Pomeranian

Som medlem kan du här läsa lite kort info om uben och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Arg valp, 5 månader   [5] 24 feb: Cocoon 4 mar: sammy1960 *Fråga angående Sövning   [3] 1 okt: anonym1 4 okt: Puddingpastejn Schäfervalp 5 månader. Frågor..   [4] 12 mar: NSaZ 13 mar: Juno Unghund 10 månader, plötsligt utfall mot hanar   [13] 24 feb: lingo 26 feb: Anneli Hjälp angående Bullmastiff   [0] 28 jan: Wotan En fundering angående mjölktänder   [0] 23 jan: amanda__e Hund som är osäker?   [1] 28 dec: username 28 dec: Mia Gotland HD grad? Hund 10 månader.   [7] 11 sep: Jevil 11 sep: Jevil Kycklingfilé till valp på 3,5 månader   [6] 10 aug: Roberts 16 aug: AndyPandy Hjälp/tips angående koppel på valp   [8] 25 jul: HerrCharles 8 aug: ygdrsil
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Shar-Pei | Sealyhamterrier | Shih Tzu | Labrador Retriever | Schweiziska Stövare | Chihuahua | Schäfer
© 1998-2020 Enfinia AB