Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
14 juli 2017 av EnSånDär i valpforum
Re: Behöver vägledning angående Pom 6 månader...

Har inte någon pom men har en prasky krysarik och en chihuahua/prasky hemma och känner igen en del av problemen du beskriver även om det var ganska snabbt övergående. Tror inte du behöver börja om på det sättet men kanske ändra lite sättet att träna?


Min första tanke är att han kanske är lite osäker i sig själv från start och det är något ni som ägare måste hjälpa honom hantera. Min kille på 1 år är själv lite osäker men har ett ganska stort behov av att arbeta. Han tog över försvaret av hemmet. Dvs han vaktade huset, mig, tiken, våra besökare mot andra besökare osv. Helt galen, vänninnan fick tex inte plocka upp sin tvååring utan att hunden blev knäpp :P 

Det löste sig snabbt med att jag helt enkelt tog bort ALLA val för honom. Han fick inte vara i närheten när besök kom, han fick vara i annat rum. Mina besökare fick strikta regler att förhålla sig till när det gällde hundarn. Tex inte hälsa på dom eller ens titta på dom sålänge dom skällde eller var upphetsade. Det gjorde i förlängningen att hunden visste att man inte behövde vakta för JAG såg till att andra människor inte kom fram till dom. Du skulle kunna göra samma typ av träning med din kille. Förklara för främlingar att nej dom dom får inte hälsa och gå ut och öva med honom. Visa att du är mer intressant (massa godis) än frälingarna på stan. Gå till en park och när någon kommer mot er kastar du ner godis i gräset vilket gör att han per automatik startar näsan = avslappnande för en hund. Efter låång tid förknippar han främlingar med avslapning och godis. 

Sen är han ju i en ålder där hormonerna sprutar ur öronen på honom vilket också gör sitt. Man får ha tålamod utan att tillåta för mycket :P En balansgång.

Rumsrenheten skulle jag säga inte är speciellt konstigt, han är BARA 6 månader. Hundar är olika. Tiken var rumsren efter 3 månader men hanen har tagit nästan ett år. Ha tålamod och fortsätt träningen så ger det sig. Här är ju också skillnad på om han faktiskt kissar eller om han markerar revir?

Tandborstningen och kloklipp är ju saker som faktiskt MÅSTE göras även om jag förstår problemet. Sammarbeta med sambon. Jag brukar sätta mig i soffan med fötterna på borde och lägga hunden i knät så han halvligger i vinkel typ. Sen har min make godis i handen upp vid hans huvud och matar med ett stadigt flöde medans jag klipper klorna. Nu har vi kommit såpass långt att hunden VILL att jag klipper en klo för då får han en godis. Och han var helt maniskt rädd för kloklippen för bara tre månader sedan :) Det viktigaste här skulle jag säga är att inte ge efter och låta han slippa, då kommer han fortsätta på det sättet. Ta tillfället i akt när han somnat i knät osv så han är trött och avslappnad från start. Ge godis om han vaknar och beröm. Om du måste så ta en klo i taget, det skainte bli för jobbigt utan han måste se att det inte är jobbigt. Man får godis när du får klippa osv. Låt kloklippen ligga framme och varje gång han nosar på den berömmer du.

Tandborstning lät vi honom helt enkelt tugga på tandborsten, det är ju gött när tänderna kliar :P Borsta ordentigt gjorde vi inte förän han var ett halvår och alla valptänder var ute och då var han såpass van vid tandborsten att det inte var några problem att borsta eftersom han redan haft den i munnen så mycket.

Det är så lätt som valpägare att tänka på allt man "misslyckats" med men faktum är ju att man har gjort väldigt mycket saker helt fantastiskt också! Var glad för din fantastiska valp och använd den energin till att träna bort det lite mindre fantastiska :P Lycka till!


Som medlem kan du här läsa lite kort info om EnSånDär och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Chihuahua 8 månader patella luxation   [2] 30 aug: Tanjae 31 aug: Gurkans Valp 3 månader separationsångest   [3] 12 maj: emmaelina95 12 maj: Torparinnan Fråga angående löpning   [7] 27 feb: Necet 1 mar: Necet Hjälp angående Berner Sennen   [3] 19 feb: Ida95 19 feb: Ayrin Hjälp angående miljöträning   [1] 9 nov: tulpan 10 nov: Draghund 9-veckors valp känner mig så osäker om jag gör rät   [14] 15 aug: Camillla 3 dec: Ayrin Valp skäller när han blir osäker, tips?   [2] 26 jul: Axezz 6 aug: heddabo Valp 5 månader - delvis rumsren, tips?   [2] 22 jun: hejsansvejsan! 22 jun: hejsansvejsan! Arg valp, 5 månader   [5] 24 feb: Cocoon 4 mar: sammy1960 *Fråga angående Sövning   [3] 1 okt: anonym1 4 okt: Puddingpastejn
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Jack Russell Terrier | Rottweiler | Staffordshire Bullterrier | Yorkshireterrier | Dalmatiner | Coton de Tuléar
© 1998-2021 Enfinia AB