Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
28 juli 2017 av Torparinnan i övriga hundfrågor
Re: Osäker hund skäller vid hundmöten

Jag har en hund som blev påflugen av lös hund som liten och också blockerade sig helt och lät helt rabiat när hon mötte andra hundar. Jag har numera en otrolig "radar" på andra hundar när vi är ute och ser till att få så långt avstånd till andra hundar att jag fortfarande kan bibehålla hennes fokus med det som motiverar henne mest dvs köttbullar. I början fick jag hålla långt avstånd för att hon inte skulle bli helt blockerad, numera kan vi möta andra hundar på några meter. Vi åkte ofta till bruks/kennelklubben i början och bara satt på sidan och tittade på dom andra hundarna för att avdramatisera och passivitetsträna. Jag informerade om problemen vi hade eftersom hon skällde och morrade som besatt första 10 minuterna så dom andra förstod att vi inte ville ha nära kontakt.


Jag har även gått många promenader med bekanta och deras hundar där vi gått på avstånd i början och när min slappnat av så har vi minskat avståndet, hon blev tryggare för varje promenad då hon insåg att hon slapp ha kontakt med dom andra hundarna.


Försök hitta den oemotståndliga belöningen, håll avstånd och se varje hundmöte som ett ypperligt träningstillfälle ! Det finns ju även hundmötetskurser du kan gå och få hjälp av instruktör. Har du inte läst om skvallerträning kan det vara en bra ide´.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Torparinnan och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
7 mån valp - Skäller och morrar på allt   [3] 30 jun: Nalix 4 jul: Dimma Hund skäller vid hundmöten   [8] 23 feb: Cole 24 feb: aenima Hjälp - hundmöten!   [2] 26 jan: XXIIXX 16 feb: Draghund Hjälp med valp som skäller på katter   [2] 19 nov: KristinaB 22 nov: Anneli När andra hundar skäller på min hund   [5] 6 aug: Sanmatte 11 aug: Sanmatte Uppjagad/Skäller vid hälsning   [4] 14 jul: Juwel34 11 aug: Sanmatte Valp som skäller   [6] 21 apr: Tessi11 22 apr: Tessi11 9-veckors valp känner mig så osäker om jag gör rät   [14] 15 aug: Camillla 3 dec: Ayrin Hunden skäller på balkongen   [7] 14 aug: annalena654 11 apr: Goggelito Valp skäller när han blir osäker, tips?   [2] 26 jul: Axezz 6 aug: heddabo
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Chihuahua | Dvärgpinscher | Jack Russell Terrier | Dobermann | Tax | Dvärgschnauzer
© 1998-2022 Enfinia AB