Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
31 juli 2017 av jenniesen01 i sjukdom & hälsa (7 svar)
mycket "konstig" hund- hjälp mig

Hej det är såhär att min hund på 2 år är mycket "konstig" av sig, och jag skulle vilja ha hjälp med att lista ut vad problemet med honom kan vara. Vi har två andra hundar men jag vet inte om de kan vara problemet; hane och tik.


Ända sedan han kom till mig och min familj julen 2015 så har betett sig underligt:


-han vill inte gå in i huset vanligtvis, så då måste man gå ut för att hämta honom och väl ute så lägger han sig på rygg för att man inte ska ha så lätt att kunna lyfta upp honom och ta med honom in.


-han vill inte äta maten han får utan om han ska äta måste man ta till blötmat, det spelar ingen roll vilken tid på dygnet man matar honom: han äter endast om det är blötmat på.


-väl när han är ute så gömmer han sig mycket ofta. Särskilt på baksidan av huset, ibland under en gran vi har på gården och nu har han grävt sig en liten håla under lillebrorsans koja där han brukar ligga. Och om man försöker locka honom till sig så kommer han inte; för han vill verkligen inte gå in.


-så fort någon i huset blir arga på varandra får han panik och börjar skaka och bli underlägsen och går helst och gömmer sig. Och när man väl finner honom vill han inte följa med.


-han är hellre ensam än att vara med de andra hundarna- på vissa kvällar vet vi inte vart han är och när vi finner honom ligger han uppe i sin lilla "lya" som är pappas garderob. han är mer liksom av den ensamma typen.


-han är lite reserverad av sig och har börjat morra och skälla när folk kommer men han anfaller inte utan bara morrar när han ser dem.


Han är jättesnäll och jag vill verkligen hjälpa honom men jag vet inte vad problemet är så jag vet inte hur jag ska hjälpa. Han gör ingenting mot andra hundar och inte mot människor heller men det känns som om han har socialfobi och någon slags depression men jag vet inte och skulle gärna vilja ha hjälp med att ta reda på problemet. Tack på förhand.


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om jenniesen01 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hur mycket formas hunden av oss?   [0] 28 maj: Voff 92 Hjälp valpen är borttom kontroll.   [8] 14 maj: TaiDi 25 maj: username Hjälp mig välja rätt variant på hundtavla!   [1] 8 maj: MollyMio 21 maj: Voff 92 Hjälp! Hunden har loppor :O   [3] 8 maj: Oliviah 9 maj: Ayrin Vi behöver HJÄLP!!   [6] 3 maj: Fogelmark 4 maj: Sezziyanen Hjälp! Älskar den ena hunden mer...   [3] 3 maj: Havsfruen 18 jun: Livet Hjälp med inloggning, tack   [4] 27 apr: pipilotta 2 maj: pipilotta Min hund är sjuk, hjälp!   [3] 13 apr: Amha 15 apr: hundöga återkomst Hjälp med idé till barnbok om hund   [11] 27 mar: HelleF 30 mar: Hortensia Hjälp med val av ras!   [2] 18 mar: Nivalis 18 mar: saraleppanen
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Boxer | Schäfer | Labrador Retriever | Nova Scotia Duck Tolling Retriever | Dvärgschnauzer | Rottweiler | Chihuahua
© 1998-2018 Enfinia AB