Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
2 augusti 2017 av Vintergatan i skaffa hund (3 svar)
Valp- & nybörjarfrågor

Valpköp för mig är inte aktuellt än på några år, men jag har ändå några frågor för att förbereda mig.


1. Hur länge var ni hemma med valpen?


2. Nattjobb, hur fungerar det med hund? (Om jag kommer in på den utbildning jag sökt - bagare, wish me luck! - så kommer jag att söka mig till jobb som börjar tidigt, tidigt på morgonen, i princip mitt i natten - för det är den arbetstid som jag vill ha. Min sambo har för tillfället inget jobb, men jag tror inte han kommer jobba natt i alla fall).


3. Bästa hundförsäkringen ni haft? Jag har alla mina försäkringar i Folksam i dagsläget, men jag vet inte om den är bäst eftersom jag inte testat någon annan.


4. Raser - vi är inne på Finsk Lapphund, Lapsk Vallhund, Svensk Lapphund eller Eurasier. I allra första början hade vi en massa idéer om schäfer, vit herdehund, bordercollie och en massa annat som vi insett inte är för oss, och absolut inte som första hund. Urhundstypen kom vi in på först efter att jag gjort research om fysisk och mental hälsa. Jag kom fram till att fysisk hälsa och möjligheten till ett så långt liv som möjligt var mycket viktiga punkter för mig, samt att hunden är intresserad av samarbete med föraren, men inte på nivå schäfer eller bc.


Vi bor i anslutning till en gård, planer finns att spara pengar till att hägna in den så att hund och katt kan hålla sig säkra men fria (katten börjar bli gammal och jag vill inte beröva honom nöjet att gå ut och jaga möss i laggårn). Tanken är att det större tiden av året ska finnas en möjlighet för hunden & katten att gå ut själva och kolla av läget när de känner för det. Det finns skog alldeles nära också, och då vi slaktar mindre djur till självhushåll, kommer vi ha fri tillgång till aktiveringsmaterial att lägga spår och liknande med.


Vad vi har tänkt göra med hunden är även en kursaktivitet var - eftersom vi inte vet vad hunden kommer att tycka om, så har vi försökt avhålla oss från att bli för intresserade av någon aktivtitet, för vi tänker att det är viktigast att ha roligt tillsammans (det är alltså ingen tävlingshund vi vill ha, men det är klart att skulle man tycka det var väldigt kul, kanske det skulle bli tävling av det, men det är inte målet, och därför går de allra mest krävande och "smarta" raserna bort). Dock är man ju bara människa, och jag tycker det verkar väldigt spännande med nosework, rallylydnad, spår och sök... och sambon tillika verkar hemligt intresserad av agility och freestyle (han har inte sagt något, och han skulle nog inte erkänna om jag frågade, men jag märker ju vad det är han kollar extra på  ).


Därför tror vi att någon av de raserna skulle passa in både på fysisk hälsa och den mentala biten - är det någon som har erfarenhet av de raserna och tror att de skulle gilla ett liv med mig och min sambo?


5. Sambon har släkt utomlands, inom EU, och det är inte omöjligt att vi kommer resa dit och hälsa på. Hurpass lätt är det att resa med hund? Vad är bäst, flyg, bil, buss, tåg? Jag känner en enorm tvekan till att sätta hunden i bagaget på ett flyg, eftersom det inte bara är dyrt, utan också väldigt högljutt och, vad jag förstår, bär med sig en risk för att hunden kan dö? Hur har ni gjort? Gården är en familjegård, så min familj bor i ett hus nära och är ibland vakt till katten, men en hund är ju inte riktigt på samma underhållsnivå som en katt...


6. Att ha hund i bil. Jag har vänt och vridit på allt, och kommit fram till att med min bil, så skulle galler och grindar vara lagligt - bilen är halvkombi, och jag hade kört på mimsafe variocage om det inte hade varit för att bilen har för hög tröskel . Men jag litar inte på gallret, eftersom bilen inte har metallöglor i taket att fästa i, och jag undrar, går det att fästa en säkerhetssele i bagaget, eller måste de fästas i ett fäste i baksätet? Finns det risk för att hunden kan trassla in sig i bältet och göra illa sig om den inte sitter på ett säte?


7. Vilka event kan man åka på för att träffa och se hundar? Jag känner bara till stockholmsmässan - och den är knepig eftersom det är lite opraktiskt att den ligger på vintertid, när man kan lita som allra minst på SJ. Det känns svårt att ta sig in i hundvärlden när man aldrig haft hund tidigare, fast spännande.


 


Jag tror det var allt för stunden. Tack för att ni läste!


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Vintergatan och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Klickers frågor - nybörjarfrågor   [7] 4 jul: Asynjaa 7 jul: Asynjaa Nybörjarfrågor om mat, matlagning och förvaring   [34] 3 jan: Hårboll 3 jan: häxan65 Nybörjarfrågor i utställning   [6] 1 feb: am.bulldog 2 feb: Gurkans Tävla i lydnad - nybörjarfrågor   [1] 16 nov: JohannaJinx 16 nov: Mia-Märta Måste få ställa nybörjarfrågor!   [5] 10 okt: lilla skutt 11 okt: skrabbe
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Boxer | Schäfer | Labrador Retriever | Nova Scotia Duck Tolling Retriever | Dvärgschnauzer | Rottweiler | Chihuahua
© 1998-2018 Enfinia AB