Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
4 augusti 2017 av sandrak80 i sjukdom & hälsa (5 svar)
Min hund har tappat i vikt

Hej alla,


Jag skulle behöva lite råd och tankar angående min hund som tappat massa i vikt. Vi har en tid till måndag till veterinären men vill veta vad ni har för erfarenhet och tankar! 


 


Tuva är en blandning mellan papillon/chihuahua. Hon fyllde 11 år nu i april. Hon har alltid varit lite halvkinkig med maten. I perioder har hon ätit dåligt och det har resulterat i magont ("hukar sig" och slickar på tassarna och äter gräs). Efter att hon fått i sig mat brukar det släppa. Hyfsad pigg för sin ålder men har alltid blivit lite slöare på sommaren. 


 


För några veckor sedan sedan började hon fälla mängder päls. Hon brukar ha en sådan period per år men den här gången var det nog lite mer än normalt. Pälsen som var kvar var ganska matt och tunn (inga kala fläckar). I och med det här tyckte jag hon såg så smal ut men svårt till en början att säga om det var pälsen eller vikten som minskat. Vi åkte bort på en vecka semester och när vi kom tillbaka reagerade jag på att hon såg smalare. Vi vägde henne och upptäckte då att hon gått ner till 2.8 kilo. Normalvikt på henne är 3.7 kilo. Vid förra årets vaccinationer som gjordes i augusti vägde hon 4 kilo. Det vill säga att hon minskat 1.2 kilo på ett år (troligen det mesta nu sista månaden)!!!


 


Tuva har ätit bra, bättre än vad hon brukar göra när det är sommar och lite varmt. Hon dricker inte mer än hon brukar och är inte slöare än normalt. Hon verkar inte ha ont i magen och gnider inte rumpan mot backen.  Tuva löper för närvarande men har aldrig gått ner i vikt av det tidigare. Vi har haft samma foder i ett antal år och inte heller någon annan förändring med kosten. Sedan våra barn började äta mat för två år sedan har hon fått en del extramat men det borde ju inte visa sig så här utan snarare med viktökning. Vi har ytterligare en hund som inte visar några problem (snarare åt andra hållet, att hon går upp). 


 


Vad kan det vara?!??!! Känner mig så otroligt orolig i kroppen och vill bara att det ska bli måndag nu! Jag har tänkt tankar som stress (två barn i hushållet och lite livat), mask, cancer, sköldkörteln, livmodern, äggstockar, ålder? Tankar mottages tacksamt! 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om sandrak80 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Tappat päls under nosen   [2] 22 apr: DogDude 22 apr: DogDude Vuxen fralla tappat 2 tänder   [1] 6 dec: babywanda 6 dec: VivekaR Ines hade tappat en tand!   [3] 1 jul: GITT@N 1 jul: Hortensia Tappat bort stamtavlan, utställning, vad göra?   [5] 2 mar: Corywelour 3 mar: Corywelour Valp som tappat aptiten   [3] 11 nov: MP94 12 nov: /Ma... 19v o tappat nästan alla tänder vanligt?   [2] 16 okt: agge82 17 okt: z_kio_85_ Tappat päls vid morrhårren (sårskorpa?) -KATT   [1] 24 jun: sparrowcrazy 24 jun: Belgisk Vallhund Tappat alla kontoinställningar   [1] 12 jun: Bellen 12 jun: MånaDisa Tappat bort tävlingsboken för agilityn   [2] 3 maj: LURIFAXEN 4 maj: Woofer min hund har tappat mat lusten.   [10] 28 jan: DalmatinerMatte 29 jan: Nallemaja
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Papillon | Dobermann | Pyrenéerhund | Hovawart | Yorkshireterrier | Rhodesian Ridgeback
© 1998-2019 Enfinia AB