Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
4 augusti 2017 av PixieMånstråle i valpforum (3 svar)
Tagit hem rädd och nervös Cavalier-valp... Tips?

Hej! 


Var och hämtat världens goaste lilla tik på 12 veckor, så detta är alltså bara hennes 3:e dag i hemmet. Har träffat henne två gånger tidigare, föräldrarna är sociala och framåt och det var hon också när jag var hemma hos henne. 


Men här verkar hon så nervös! Detta är min första hund så jag har svårt att avgöra vad som är normalt... vill gärna bara få tips på hur jag kan få henne att känna sig tryggare. Hon går omkring med svansen mellan benen och hukar med kroppen, när jag närmar mig blir hon jätteglad och den lilla svansen viftar och viftar men är alltjämt infälld. Hon kommer fram till mig, vill sitta i knät, är jättekelig osv, men kroppsspråket känns så otroligt undergivet och räddhågat. Hon är cool när jag går ut ur rummet och börjar inte gnälla, som nu har hon lagt sig självmant i sin egen bädd och jag sitter i rummet bredvid. Hon vågar ta små promenader på egen hand på gräsmattan när jag sitter på trappan, men hon har inte sprungit runt och undersökt hemmet och lekt med massa saker så som jag inbillade mig att en valp skulle bete sig. 


Det jag är rädd för är att familjen med två barn på snart 5 och snart 8 kommer hem imorgon... Jag ska givetvis förklara för barnen att de får vara lugna runt henne och inte för högljudda osv i början. Men jag är bara nervös att hon ska bli skräckslagen. För en liten stund sedan satt hon på golvet en bit ifrån mig och jag råkade tappa min mobil på golvet, då sprang hon skräckslaget iväg. 


Jag kanske inte behöver oroa mig för att denna valp inte ska passa in med oss - hon kanske kaxar på sig? Enligt uppfödaren var hon en av de mest framåt och kaxiga i flocken, så jag hoppas verkligen att hon kommer tuffa på sig. Jag behöver väl inte tänka i termer av att jag kanske borde lämna tillbaka henne...? 


Hur mycket tid ska man ge en hund innan den visar sina "sanna färger?"


Som medlem kan du här läsa lite kort info om PixieMånstråle och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Känns omöjligt att köpa en Cavalier! Behöver tips!   [2] 1 mar: fyratassar 1 mar: fyratassar Cavalier King Charles Spaniel   [1] 3 feb: smulisa 3 feb: STB Val av ras - cavalier?   [11] 4 jun: Capsicum 22 sep: Leias husse Ni med cavalier King Charles   [2] 16 mar: Sussane 17 mar: Sussane Någon som tagit med sig hund till UK?   [5] 12 feb: Puddingpastejn 30 mar: Puddingpastejn Snart hämta valp, vad ska vi tänka på? Nervös!!   [4] 4 dec: ImFabulous 5 dec: Gurkans Hjälp tagit över en hund   [3] 6 okt: Ida88 7 okt: Ayrin Köpa cavalier king Charles spaniel trots riskerna?   [3] 22 feb: HappyoMois 26 feb: pipilotta Nervös hund i bil   [5] 10 jul: Hundstore 11 jul: Hundstore Cavalier eller Cavalier MIX, var ??   [2] 7 nov: Dessismatte 8 nov: pipilotta
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Rottweiler | Jack Russell Terrier | American Staffordshire Terrier | Nova Scotia Duck Tolling Retriever | Golden Retriever | Papillon
© 1998-2021 Enfinia AB