Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
16 augusti 2017 av Lunata i dragforum
Re: Räcker den här motionen för en Siberian Husky?

Hej

Det är omöjligt att säga att den aktiveringen räcker för en husky. Vissa individer kan omöjligen vara ensamma och går bärsärk även om de är välaktiverade, vissa mår även dåligt av att vistas inomhus och blir stressade. Samtidigt finns det ett fåtal vuxna individer som inte lämpar sig för arbete och som kanske söker just ett sådant hem.

Siberian husky är en hundras avlad för att arbeta hårt, under extrema förhållanden och de älskar det. Sommartid rekommenderas det verligen inte att dra med en husky, pga värmen och den höga luftfuktigheten som i värsta fall kan leda till döden. Vana och vuxna individer tar i regel semester sommartid, medan unghundar och vissa hundar snarare behöver arbeta fysiskt året om för att få ur sig all den energi som lätt sparas och som kan riktas mot inredning och väggar.


Är du intresserad av rasen och verkligen vill ha rasen för dess egenskaper och i framtiden planerar att ha flera, då kan man alltid lösa det mesta. Speciellt om man söker efter rätt uppfödare med hundar som passar en själv.
Vill man snarare skaffa en husky för att de är coola och för att alltfler föder upp och vill få hunden att passa i ens vardag, då är det bäst att välja en annan ras. Det är inte för att vara dryg många huskyägare säger detta, utan för att värna om hundar och ägarna som många gånger inte förstår vad en husky verkligen kan innebära. Vi huskyägare som haft rasen i många år har snarare format våra liv utifrån hundarnas behov och deras intressen.

Om jag utgår från mina hundars behov hade de inte nöjt sig med den aktiveringen. Kanske en dag då jag arbetar, men dagen därefter behöver de hjärngympa, dra längre rundor och även stimulering i form av mijöer, berikning. Som många säkert kan läsa mellan raderna finns här ingen tid för barrundor, semesterresor utan hundar eller festande med vänner. Huskyägarens liv är inte att äga en eller flera hundar, det är en ren livsstil som inte passar alla.
I min beskrivning har jag utgått från mina mer än sju år med rasen och de individer som levt i och gästat mitt hem.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Lunata och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Söker partner till min husky! :)   [9] 2 sep: Fjonkenpaoland 20 feb: Ayrin Siberian Husky som sällskapshund?   [6] 4 mar: biped 22 mar: Rezt Räcker det för hundens välbefinnande?   [4] 30 dec: tallen 31 dec: pipilotta Siberian husky med b12 brist.   [1] 9 jul: Abrakadabra 13 jul: Voff 92 B12 brist hos siberian husky   [0] 9 jul: Abrakadabra Siberian Husky med showlinjer   [0] 31 mar: Nivalis Alaskan husky? :-)   [5] 26 mar: Lona 30 mar: Sigge husky bland grannar och andra människir   [10] 25 jan: lillflingan 6 feb: Sigge Alaskan husky funderingar   [3] 20 jan: hippy 21 jan: VildaVittra Myten hos Siberian husky   [1] 22 aug: lillflingan 22 aug: Sezziyanen
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Jack Russell Terrier | Chihuahua | Schäfer | Dobermann | Golden Retriever | Border Collie
© 1998-2024 Enfinia AB