Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
20 augusti 2017 av En salig röra i övriga hundfrågor (13 svar)
Uppbunden valp på tomten

Hej!


Grannen har nyss skaffat valp och vad jag sett de senaste dagarna så har den stått uppbunden på tomten och verkat sova själv ute i hundgården. Med ytterst lite social kontakt enligt mitt personliga tycke. Igår blev det lite för mycket för mig när den stod och gnällde och skällde på tomten så idag gick jag över och pratade med grannen i fråga.


Jag frågade om det var deras valp och uttryckte lite oro för att den står bunden hela dagarna. Han tog ju självklart inte detta speciellt bra men sa att han skulle kolla upp reglerna som sa att en hund inte får stå bunden mer än två timmar och att en valp inte ska stå bunden mer än kortare stunder. Detta vet jag att jag har rätt i.


Det känns dock som att jag la mig i (?) När jag frågade om valpen sov själv ute i hundgården, men det kändes naturligt att fråga när han själv började prata om att han ordnat det så bra för valpen där. Tänker jag fel i att en valp inte bör sova själv ute i en hundgård om nätterna när den bara är drygt 3 månader? Räknas inte natten också som en tid då valpen inte bör lämnas själv? Så även om det, som i det här fallet, är en ras som är boskapsvaktande och ofta lever ute i det land han kommer ifrån?


Det känns iaf bra att ha gått över och pratat med honom istället för att bara göra en anmälan rakt av. Jag tänkte att han kanske bara inte visste om alla lagar kring djurhållningen i Sverige. Förhoppningsvis så släpper han hunden från linan lite oftare iaf.


Vet att fler grannar reagerat häromkring men antog att ingen skulle göra mer än att stå och tycka och tänka och sen eventuellt göra anmälningar. Hoppas vi kan slippa detta nu då grannen faktiskt verkar bry sig om hunden, vilket känns bra.


Tur att vi flyttar om ett par veckor. Phu...


Som medlem kan du här läsa lite kort info om En salig röra och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hund på tomten, lämnas inte ensam   [2] 14 jan: pinsan 15 jan: Ayrin Få bort vaktande på tomten?   [2] 22 apr: username 23 apr: username Elstaket runt tomten   [5] 12 mar: Samuelsson 14 mar: En Flattes matte valp som smet under staket på tomten   [11] 3 aug: didirosie 3 aug: didirosie Får hunden att stanna på tomten när jag är borta   [24] 29 jul: Zombi 1 aug: Zombi Hur lära hund stanna på tomten?   [12] 2 jul: Mollymus 3 jul: Jocce Hur får man valpen att göra behov utanför tomten?   [3] 27 jul: Villebusen 27 jul: Borzoi Hur skulle ni göra kvar på tomten eller promenader   [6] 13 jun: tummeliten 13 jun: tummeliten kissar och bajsar enbart på tomten   [4] 12 apr: z_*kulan* 12 apr: Starlajt kissar och bajsar enbart på tomten   [1] 12 apr: z_*kulan* 12 apr: russinbulle
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Chihuahua | Boxer | Schäfer | Grand Danois | Rottweiler | American Staffordshire Terrier
© 1998-2021 Enfinia AB