Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
18 oktober 2017 av snellman i skaffa hund (9 svar)
Hjälp mig välja rätt hundras

Hej! 


Vi har tänkt köpa valp till sommaren! Jag har en mellan pudel på 4 år. Jag har flera gånger satt mig med papper och penna och försökt lista vilka egenskaper jag vill att min nästa hund ska ha! Men känner att jag fastnat lite grann nu och behöver hjälp att komma vidare! Största problemet med den hund som jag har nu är att hon är över entusiastisk i två minuter och sen tappar hon intresset när vi ska träna. Hon håller inte ens alla fyra tassarna på golvet samtidigt utan studsar och hoppar konstant. Ett krav är att nästa hund att den kan vara mera "seriös" i tränings situationer. Läs listan nere och kom gärna med tips på en passande ras! Tack!:)


 


* storlek har inte så stor betydelse, men gärna medelstor


*gärna en någorlunda frisk ras


*helst en som inte fäller/fäller lite


*mycket will to please och samarbetsvilja


*får gärna gilla att jobba med mig. Är någorlunda aktiv själv och promenerar dagligen, ibland springer eller skidar. Gillar att träna tricks med min pudel nu, tränar även lite sök (på amatör nivå och bara för skojs skull), vi tränar även lite apport.


*jag vill ha en hund som kan vara "seriös" när vi tränar. Jag älskar att träna lydnad men tycker att det inte ens är någon vidare mening med min pudel nu, jag blir bara frustrerad!;)


*jag vill inte ha någon arbetsnarkoman, om jag vill ta det lugnare med träningen en vecka så vill jag att den kan nöja sig med promenader och lite sökövningar inomhus t.ex. gärna en medel-aktivhund.


*helst inte någon som vaktar jättemycket eller ras med mycket mentala problem!


 


Tror ni det finns en passande ras åt mig där ute? Eftersom jag jobbar som hundtrimmare är inte pälsvård något problem, snarare ett plus! Jag jobbar hemifrån så valpen behöver inte vara ensam alls. Vi bor i egnahemshus på landet så mycket utrymme finns! Kom gärna med tips!


Som medlem kan du här läsa lite kort info om snellman och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Omplacering, hjälp och råd   [10] 8 jun: Lollo272 9 jun: Lollo272 Vilken hundras passar oss?   [14] 8 jun: jkpg 9 jun: Gurkans Förslag på kärleksfull hundras ?   [12] 29 apr: Veruska 4 jun: linn79 Hjälp mig hur jag ska tänka..   [3] 4 apr: Humlan12 8 apr: Ayrin Separationsångest - hjälp!   [1] 3 apr: Pälsklingen 4 apr: Rezt Hundras för lydnad och långa promenader?   [8] 5 mar: Acey 9 mar: Ayrin Hjälp! Kastrering eller inte   [4] 25 feb: Tira Ros 21 mar: Rezt HJÄLP!Köpa valp och tolka HD Och ED röntgen   [3] 22 feb: annaf85 23 feb: Torparinnan Hjälp angående Berner Sennen   [3] 19 feb: Ida95 19 feb: Ayrin Hjälp med val av ras   [5] 28 jan: CanisTrollus 1 feb: Gurkans
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Schäfer | Rottweiler | American Staffordshire Terrier | Chihuahua | Pudel | Golden Retriever
© 1998-2021 Enfinia AB