Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
21 november 2017 av bes i skaffa hund
Re: Skaffa Rottweiler

Vi kan väl - av kärlek till hundarna - unna våra brukshundsraser att få leva hos brukshundsförare?  Jag ser det som är kärlekshandling att kunna "släppa" drömrasen i de fall det faktiskt inte är riktigt rätt hundtyp för det hem man har att erbjuda.


Det verkar inte som om ni valt rottis just på grund av dess egenskaper som brukshund, och det är ju egentligen de egenskaperna som ÄR rottis. Då tänker jag att det kanske finns andra saker med rasen som tilltalar?  Det är nog viktigt att rannsaka sig själv och ta reda på exakt vad det är som faktiskt gjort att man kärat ner sig i rasen från första början. Ofta kommer man fram till att det är mer generella personlighetsdrag man gillar, och kanske också att rasen tilltalar ens öga. När man har klart för sig exakt vad det är som tilltalar så kan man också vidga sina vyer i rasletandet och kanske hitta en ras som faktiskt, i uppriktighetens namn, passar bättre. Det är så lätt att få tunnelseende när man väl "bestämt" sig för en viss ras. Men det ska vara roligt att ha hund - och framförallt att vara hund! - och det blir det inte med fel ras.


Vad gäller motion så kräver inte rottis mer än någon annan medelstor ras.


Ensamhetstiden. Det första året kommer du INTE att kunna lämna hunden ensam de tiderna. Och många hundar kommer du aldrig kunna lämna ensam 4+4h, hur ni än försöker och tränar. Sedan tycker jag personligen att det är helt förfärligt med dessa hundar som får spendera all den tiden ensamma. Det är inte en hundhållning som jag tycker är ok. Jag jobbar heltid men har hundvakt. Man får helt enkelt lösa de praktiska bitarna på det ena eller det andra sättet. Det finns mycket kass djurhållning som ändå är helt laglig. En hund får vara ensam så länge enligt lag. Men rent etiskt... Njae. Åtminstone är det inte god djuretik enligt mig.


 


 


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om bes och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Blandras rottweiler/amstaff i närheten av barn?   [6] 27 feb: stitchy13 4 mar: Ayrin Skaffa hund efter omplacering   [2] 13 aug: ItsMe 14 aug: Ayrin Vågar man skaffa en Border collie?   [9] 27 mar: Ayrin 6 apr: Ayrin skaffa en schäfer   [7] 3 apr: Dimma 16 feb: Mira och Esther skaffa hund men kan ej enas om ras!   [5] 24 mar: Citronskalet 30 mar: Ayrin Vill skaffa mer hunderfarenhet, tips?   [8] 30 dec: birrebarre 16 jan: Draghund Våga skaffa en ny hund   [9] 2 nov: Hundar03 8 nov: Leias husse Ni som har haft/har en rottweiler, se hit!   [1] 27 sep: Tidvatten 25 okt: fyratassar Skaffa valp om man har frigående innekanin   [1] 9 jul: Camillla 13 jul: Ayrin Vad krävs för att skaffa en hund?   [2] 14 jan: Dogdreams 22 jan: traktorn
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Irish Softcoated Wheaten Terrier | American Staffordshire Terrier | Nova Scotia Duck Tolling Retriever | Rottweiler | Schäfer | Jack Russell Terrier | Grand Danois
© 1998-2024 Enfinia AB