Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
21 november 2017 av Nivalis i skaffa hund (8 svar)
Hjälp med val av ras?

Jag är 21 år gammal och har nu kommit i ordning i livet och känner att det är dags att skaffa min första egna hund, något som jag längtat efter i femton år!


Är i det stadiet att jag börjat titta runt på allvar bland olika raser och uppfödare i skk, men har insett att det är ett otroligt svårt val då jag är mån om att hitta en ras som skulle passa mig.


Är uppväxt med tysk jaktterrier så jag är van vid tuffa hundar och är inte rädd för utmaningar. Är som person väldigt mån om hundens välbefinnande och uppfostran, vill träna med en konsekvent men rättvis hand och jobbar med belöningar och inte bestraffningar!


Jag letar efter en brukshund som gärna vill jobba, då jag inte enbart vill ha hunden som sällskap utan vill kunna delta i hundsporter och vara aktiv i brukshundsklubben. Är särskilt intresserad av drag, främst barmarksdrag, så vill gärna ha en uthållig ras som kan följa med bredvid cykel eller kickbike men den ska även vara sugen på att delta i andra aktiviteter som t.ex spår och lättare lydnad.


Bor i lägenhet men jobbar på landet och har möjlighet att ta med mig hunden dit så det är främst där den kommer att vistas på dagarna. Annars har jag lätt att skaffa hundvakt så tiden som hunden kommer behöva vara ensam kommer att vara väldigt begränsad. Högst 1-2 timmar mer sällan.


Tar tacksamt emot tips på om ni fick idéer om vilken hundras som kanske skulle passa mig. Tar även emot tips på skk-registrerade och seriösa uppfödare!


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Nivalis och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Nu vill jag ha hund! Behöver lite hjälp!   [11] 7 okt: Minsing 9 okt: Ayrin Hjälp vem kan få stopp på detta?!!   [3] 26 sep: anonym1 1 okt: pipilotta Hjälp, hur gör jag? :)   [1] 14 sep: Zimbaa 14 sep: Anneli Namn på hanvalp — hjälp!   [7] 11 sep: stinaahedstrom 13 sep: MastiffMaMa Hjälp med val av ras   [3] 25 aug: emla 5 sep: Vildvittran Hjälp, gul böld på hundens lår!   [3] 19 aug: Jockemanfred 19 aug: Anneli Hjälp med val av ras! Funktionshindrat barn   [6] 13 aug: Idajeppsson 15 aug: Lona Hjälp/tips angående koppel på valp   [8] 25 jul: HerrCharles 8 aug: ygdrsil Hjälp! När ska min valp äta?   [3] 24 jun: XO1 25 jun: Gurkans Hjälp valpen är borttom kontroll.   [8] 14 maj: TaiDi 25 maj: username
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Golden Retriever | Chihuahua | Boxer | Rottweiler | Jack Russell Terrier | Cavalier King Charles Spaniel | Schäfer
© 1998-2018 Enfinia AB