Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
14 december 2017 av Lona i skaffa hund
Re: Stora muskulösa labradorer - tips på kennel?

Som andra redan varit inne på så finns det olika typer av labbar men de är egentligen bara uppdelade på två olika:utställningslabbe ("vanlig labbe") och jaktlabbe.
Det finns knappt några dp-labbar numera, de flesta kennlar som säger sig föda upp dual purpose har showlinjer med viltspårsmeriter...


En "stor, muskulös labbe" torde vara en nedbantad och vältränad utställningslabbe, helt enkelt. 
Det kan möjligen också vara en med amerikanska linjer men de är inte särskilt vanliga här och jag vet ingen kennel som satsar på den typen.


Och ja, det skiljer sig enormt mellan typerna! Det är, som bes skriver, som två olika raser. Utseendet är det som skiljer minst, den största olikheten sitter i mentaliteten.
Instämmer också med att showlabbarna har vissa problem med översexualitet och någon form av "allmän brötighet", i synnerhet när det gäller hanarna.
Många unga showlabbehanar är skitjobbiga, helt enkelt, då de är högt och lågt hela tiden - och dessutom både stora och starka.


Stora, maskulina (och feta) individer premieras på utställningarna och inte sjutton blir de diskade om de inte uppför sig - det krävs en hel del för att en hund ska åka ut av den anledningen (även om det strider mot SKKs regler).


Det låter alltså som att du är ute efter en lite aktivare utställningstyp, tyvärr har jag rätt dålig koll på de kennlarna. Sångfågelns kennel utanför Göteborg har trevliga labbar, tycker jag.
Går bra på utställning men har samtidigt en funktionell exteriör och bra mentalitet.


Om du vill kika på tex röntgenresultat och andra hälsotester (ffa ögonundersökningar) eller tävlings- och provresultat så är Rasdata betydligt mer lättnavigerat och överskådligt än SKKs Hund- och Avelsdata.
Samma uppgifter (Rasdata får sina från SKK) men Rasdata uppdateras mer sällan.
Du hittar dem på rasdata.nu, eller, om du bara ska kika på labbe, labrador.nu


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Lona och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
VARNING för Scarpettas kennel Örebro   [5] 18 jan: Koda2023 21 jan: Gurkans Kennel Big brawehearts   [3] 21 mar: ymmmi 28 mar: Puttenutte Hur mycket foder ger ni era jakt labradorer?   [0] 25 jan: Nalle och Tindra Vorsteh för jakt - kennel   [6] 27 nov: Loppan01 29 nov: Loppan01 Den stora hundrasfrågan...   [8] 4 feb: Zelda123 11 feb: pipilotta Skivarp kennel   [5] 17 maj: Anaroses 18 maj: Lona Nån kunnig inom eic hos labradorer   [5] 11 okt: Angeby 11 okt: Lona Stora problem med liten hund, Hjälp   [5] 31 jul: Doge 8 aug: SpringerSpaniel Finsk Lapphund Kennel   [6] 30 apr: SmilesGB 6 maj: Ayrin Retro mops / Kennel som avlar på retro utseende   [7] 8 apr: danilouie 19 jul: Sanna.palsson78
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Rottweiler | Grand Danois | Chihuahua | Jack Russell Terrier | Dobermann | Tax
© 1998-2024 Enfinia AB