Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
15 december 2017 av Ayrin i dragforum
Re: Hur börja - skiddrag med aussie

Nä, det är kanske att jag råkat hamna på de hysteriska hunddaddningssiterna, men undvikit de hysteriska barndaddnings-dito, för naturligtvis finns det ett ton skrämselpropaganda där också.


*Men* jag tror aldrig jag sett nåt som ens påminner om "ledskräcken" hos hundägare. Det finns väl barn som bor i de där 8-våningshusen med stentrappor också.... och de flesta hundägare bor ju faktiskt *inte* längst upp i de där 8-våningshusen...


Nä, jag har inte tolkat det som "bör röntgas, annars går den sönder", men motsvarande råd för barn *existerar* inte. Och för all del, simning är väl inget att bråka om, men fotboll, handboll?
Lite misstänker jag väl att det är för att vi har en statligt finansierad humanvård... det finns inget större incitament att lura folk att springa till röntgen stup i kvarten med sina barn. Hundar däremot, där talar vi pengar...

Nah, en sned rygg är ju faktiskt ett sjukdomstillstånd, en temporärt sned hund (som dessutom "bara" är högre fram än bak) har ju inte sådana besvär, egentligen.


Nä, de enda rimliga skälen till "röntga innan" jag kan hitta på är:


1. Man anser att hunden är mer skyddslös än barnet, dvs en hund med dåliga höfter har större sannolikhet än ett barn att "kämpa på". Oklart om jag tror på den dock (men jag har en gnällig hund).


2. Valpen växer fortare (men lever å andra sidan även avsevärt kortare). Kan möjligen vara ett argument för att ta det lugnt med ytterligt snabbväxande raser.


3. Fruktansvärt misslyckad avel där grava ledfel är så vanliga att en stor procent av populationen inte klarar "normal" användning.


För vi talar ju inte extremidrott eller träning på proffsnivå här.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Ayrin och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Betalning för aussie   [2] 1 aug: Mira och Esther 2 aug: Mira och Esther Aussie, aktivering och temperament   [3] 28 mar: zkipper 28 mar: bes foder till Aussie   [0] 6 sep: lillflingis Börja träna agility   [4] 18 feb: MartaV 26 mar: Xeleag24 Aussie, Stabyhoun, Tollare??? Vad tror ni?   [5] 17 dec: Maddison 14 jan: saraleppanen Börja träna lydnad & freestyle.   [3] 13 aug: angelica. 15 aug: Lokatten12 Att börja lämna en omplaceringshund ensam då o då   [4] 20 jul: BushundenL 15 nov: Sezziyanen Börja med Rallylydnad   [2] 21 mar: Ida E.P 21 mar: Ida E.P Hjälp ungund har plötsligt börja skälla på allt!   [5] 18 jan: Smulans 25 jan: Smulans miniature american shepherd (mini-aussie)   [2] 9 dec: Tuffstova 10 dec: Tuffstova
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Fransk Bulldogg | Dvärgpinscher | Yorkshireterrier | Eurasier | Newfoundlandshund | Cavalier King Charles Spaniel | Bichon Frisé
© 1998-2024 Enfinia AB