Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
17 december 2017 av Maddison i skaffa hund (5 svar)
Aussie, Stabyhoun, Tollare??? Vad tror ni?

Hejsan! Nu är vi i hundletar tankarna då det äntligen är dax att skaffa hund till sommaren (jippi!). Alltså behöver vi lite tips med att hitta en passande ras.


Tänkte försöka beskriva vad vi kan erbjuda en hund samt vad vi själva önskar för att ge er en så tydlig bild som möjligt. Jag själv är en aktiv tjej på 14 år och har en familj bestående av min bror på 12 år, mamma och pappa. Jag har aldrig haft hund tidigare och resten av familjen har heller ingen större erfarenhet av hundar. Detta skulle alltså vara våran första egna hund så något allt för komplicerat är nog inte aktuellt. Men såklart så är vi intresserade av att lära oss så mycket som möjligt!


Vi är en ganska aktiv familj som gillar att vara utomhus. Jag själv har egen häst och är i stallet varje dag så en aktiv, följsam och lojal ras som enkelt kan vara lös vid utteritter m.m är ett viktigt krav. En vanlig dag så skulle hunden få runt 1.5 timmes promenad och vara i stallet 3-4 timmar. Jag rider ut 2-3 gånger i veckan så hunden skulle såklart få följa med då. Ser gärna att hunden är runt 40-60 cm stor och gärna ganska långhårig fast med lättskött päls (se de raserna jag är intresserade av). Får såklart gärna håra så lite som möjligt. ;) Gillar vallhund/gårdshunds typen (som ni kanske har märkt).


Jag vill gärna träna hunden i lydnad, agility, freestyle m.m 1-2 gånger per vecka och prova på lite allt möjligt, men inget krav. Samtidigt som vi söker en aktiv hund så måste den kunna ta det lugnt mellan aktiviteterna.


Har själv kollat runt på framförallt Australian Shepherd, men även Tollare och Stabyhoun. Jag gillar framförallt typen på utseendet samt att de är aktiva allround raser. Är lite förälskad i Aussiens will to please, lojalitet och följsamhet men den kanske behöver mer metal stimulans än vad vi kan erbjuda? Eller finns det "utställningsavlade" aussies som nöjer sig med 2 timmars seriös mental träning stöttat med lite vardaglig lydnad och trix? Har sett en trend av att ju mer man passivitetstränar en aussie desto mindre kräver den, stämmer detta? Den perfekta rasen skulle nog vara en mindre skarp Aussie som inte krävde så mycket mental aktivering och som bara mer ville följa med i vår vardag.


Har ni några andra rasförslag som ni tror skulle passa våran familj? Har funderat lite på en blandras mellan Aussie och Labrador? Tyvärr så är det ju lite som att köpa grisen i säcken :/


Har verkligen tusen frågor kring det här med rasval! Hoppas att ni kan hjälpa mig lite :)


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Maddison och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Betalning för aussie   [2] 1 aug: Mira och Esther 2 aug: Mira och Esther Aussie, aktivering och temperament   [3] 28 mar: zkipper 28 mar: bes foder till Aussie   [0] 6 sep: lillflingis Tollare - uppfödare som jagar   [3] 31 aug: moranka 1 sep: moranka Hur stort aktiveringsbehov Tollare?   [0] 23 jan: Maddison Hur börja - skiddrag med aussie   [9] 11 dec: DaViftMama 15 dec: Ayrin Hur hittar man rätt tollare   [2] 6 jul: wilma4 6 jul: Ayrin miniature american shepherd (mini-aussie)   [2] 9 dec: Tuffstova 10 dec: Tuffstova Bilbur för 1x Aussie tik och 1x schäfer   [2] 21 nov: Eloith 21 nov: Eloith Tollare på foder?   [0] 26 sep: matilda
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Jack Russell Terrier | Rottweiler | Dobermann | Grand Danois | American Staffordshire Terrier | Boxer
© 1998-2024 Enfinia AB