Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
21 december 2017 av Lona i övriga hundfrågor
Re: Carolines hund skakar av skräck – efter s...

En anledning till att polisens hundar inte är skotträdda är att i så fall klarar de inte L-testet - de kommer alltså aldrig i tjänst utan ratas innan utbildningen.


Skulle de senare bli skotträdda så går de inte i (den typen av) tjänst längre. Dessutom, schäfer och malle, som de flesta polishundar är, avlas sedan många, många generationer med just mentaliteten OCH skottfasthet i fokus vilket de flesta andra raser (undantaget jakthundar) INTE gör, tvärtom finns det gott om folk som avlar på skotträdda hundar.


Att träna en skott/smällarrädd hund är inte så lätt som det låter, för de flesta hundar gör skivan inte ett dugg skillnad. Den låter helt enkelt inte likadant som "äkta" fyrverkerier.


Jag tror inte att det är förrän man sitter där med en skotträdd hund som trots träning enligt konstens alla regler ändå mår fruktansvärt dåligt under smällarhelgerna som man inser hur det är och vad det handlar om.


En av mina hittills sex hundar har varit skotträdd, jag trodde också att det "bara var att träna". Tji fick jag, undrar hur många nyårs- och påskaftnar jag firat med hundarna långt uppe i skogen?


De senaste åren tycker jag att det avtagit lite, ett tag smälldes det i princip från första advent till efter påsk!


Enstaka smällare lägger man nog inte ens märke till om man inte har just en skotträdd hund.


Nej, förbjud skiten, inte bara för hundarnas skull utan även för miljön (tonvis med gifter som sprids i naturen) och, inte minst, för skotträdda människor skull. Jag kan inte ens tänka mig hur fruktansvärt det måste vara att det smäller om man kommer från ett krigshärjat land. Även om man VET att det ska smälla och varför, så kan man inte fly ångesten. Jag har en bekant som växte upp i Berlin under kriget - hon har fortfarande svårt att klara påsk och nyår.


Kommunerna kan väl anordna ett eget fyrverkeri, på en väl annonserad plats och tid. Pengarna som folk sparar på att inte köpa fyrverkerier kan de skänka till valfri biståndsorganisation, ett välbehövligt tillskott till jul! Kostnaderna för ett offentligt fyrverkeri är snabbt insparade - och det med råge! - på all sjukvård som INTE kommer att behövas. Slut på söndersprängda ansikten och bortskjutna fingrar. 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Lona och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Gäng sätter skräck i Lilla Edet hundägare attacker   [3] 8 aug: mojji 8 aug: Hortensia Yorkie-tzu skakar   [7] 18 dec: luddesmamma 21 dec: Lona Min hund skakar   [1] 7 jun: lineien 7 jun: Lona Hund som skakar...   [1] 24 feb: Lapptussen 24 feb: Floyd Hund som skakar   [11] 10 jan: mat2pu 31 mar: Hortensia TV3 satsar på skräck i   [11] 16 aug: Hortensia 19 aug: Hortensia En tid i skräck för många djur   [0] 29 dec: Bitti Experten: "Håller en omgivning i skräck"   [5] 24 nov: almina 25 nov: z_skäggigadamen Hundförgiftare sprider skräck i Göteborg   [2] 22 nov: almina 23 nov: Madde88 Min hund skakar och flåsar!   [3] 6 apr: ChristianG 6 apr: Dessan GD
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Jack Russell Terrier | Schäfer | Grand Danois | Chihuahua | Pudel | Dobermann
© 1998-2021 Enfinia AB