Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
8 januari 2018 av Troja-hundtokig i sjukdom & hälsa (3 svar)
Rädd i lägenheten! Hjälp, vet inte vad vi ska göra

Vår vovve hade ont i magen förra veckan. Vi fick åka in akut med honom i torsdags. Han fick medicin och är nu bättre. Däremot har nåt hänt med honom psykiskt. Vi tror att han blev skrämd av fyrverkerier ute (som var ett par dagar efter nyår) och kanske sätter samman det med magsmärtan? Vi märkte inte att han blev traumatiserad men han flög upp ur soffan och sprang till klädkammaren som vi har som kontor när det var raketer ute. Men gissar att det ändå är detta som hänt.


Han är nu rädd för att vara i större delen av lägenheten :( Han håller sig så långt från fönstren som möjligt och vägrar vara i soffan och vardagsrummet överlag. Förutom när han söker godis. Om vi lockar på honom backar han bara och skäller så det har vi slutat med. Finns det nåt att göra? 


Kan tillägga att han blivit lugnare de senaste dagarna men undrar om han nånsin kommer kunna röra sig som vanligt i lägenheten. Nu är han bara i vår klädkammare som vi har som ett litet kontor och i badrummet. När han sover börjar han med att sova i badrummet sen kan han komma till sängen och hoppa upp i sängen till oss, men så fort han vaknar är det otänkbart tydligen. Han vill inte va i sovrummet heller på dagarna.


Har satt in en Adaptil i uttaget häromdagen. Tycker det har lugnat honom men vill ju att han ska våga va sig själv i lägenheten igen. 


Ibland nån gång per dag får han som en rädd episod där han gömmer sig bakom kontorsstolen och tittar mot fönstren oroligt. ibland tittar han upp oroligt också.


Vi vet inte om vår teori är rätt om vad som hänt eller om det kan va nåt annat fel. Kan tillägga att han är helt normal ute. Hade aldrig kunnat drömma om att detta skulle kunna hända. Känns som att så här går det inte att ha det. Nån som vet hur man kan träna?


Han är 12 år och världens mysigaste och goaste. Han har aldrig varit rädd för nåt i hela sitt liv innan så detta känns så himla tråkigt :( Han brukar alltid söka vår närhet men gör det inte nu lika mycket. Han var fullkomligt normal ena dagen sen blev det så här. Som att vända på en hand. Känns så otroligt tråkigt.


Bör man ta en ny tur till veterinären? Eller är det hundpsykolog som gäller? Vad hade ni gjort?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Troja-hundtokig och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
HJÄLP, staffevalp   [3] 8 maj: Staf 19 maj: Halvtand Hjälp att välja första hund   [4] 2 maj: Kattisb 3 maj: Kattisb Köpa omplaceringshund yorkshireterrier hjälp   [9] 17 apr: tittioo 22 apr: Lona Hjälp parning !?   [1] 14 apr: Humlan12 14 apr: Gurkans Efter operation av Urinsten (Hjälp/Råd)   [1] 21 mar: Silver08 23 mar: Puddingpastejn DESPERAT snälla hjälp   [4] 2 mar: mathildas 9 mar: Ayrin Hjälp välja omplacering, jaktlabbe - malle, annan?   [9] 18 jan: Annka 20 jan: Ayrin tips och hjälp snälla   [1] 8 jan: Jeppeh1984 9 jan: aenima Hjälp med hundfoder   [3] 5 jan: Fjärilsligan 10 jan: Puddingpastejn Hjälp med "problemhund"   [2] 27 dec: Quariz 28 dec: Torparinnan
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Finsk Lapphund | Labrador Retriever | Yorkshireterrier | Boxer | Chinese Crested Dog | Cocker Spaniel
© 1998-2020 Enfinia AB