Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
9 januari 2018 av Sezziyanen i valpforum
Re: skogstokig valp utomhus

Förslag:

Skit i att skämmas. Det är 14-veckors valp av aktiv ras. Den kommer vara såhär, jag skulle personligen tycka att det var konstigt om den INTE var så! Fortsätt lek, träna lite på ett roligt sätt, på en lagom nivå och var så konsekvent det bara går med "vardagsregler". Även fast det inte funkar nu kommer det funka bättre och bättre det kommande året.


Ang att träffa folk, valpen verkar vara lika (lite över-) social som min valp var (numera unghund). Tycker inte du ska streta emot detta alltför mycket, jag tycker det är bra om valpen är glad i folk. Det du kan träna på helatiden är att valpen inte skall springa fram och hoppa på en främling utan kommando, utan när du träffar någon kan du nöta på att den ska sitta eller ligga bredvid dig en stund först innan du ger den ett "hälsa-kommando". Detta är inte så lätt, så du får ha mycket tålamod. Men det är jättebra träning för stadga, du kommer ha igen det anser jag! Dessutom upplever jag att iaf min valp lugnade ner sig lite medans han fick sitta/ligga nån minut, så hälsningen blev inte lika vild = hoppar inte lika mycket.


Min valp har hoppat på folk hela livet från barnsben. Jag har tränat en del på att hälsa "lågt", men viktigast av allt anser jag är att träna på det ovan, att hunden skall kunna sitta vid dig UTAN att hälsa. Då har man som ägare själv valet att låta hunden hälsa eller ej, och kan då undvika en vild, intensiv hälsning på fel person. Mina närmaste vänner FÅR min unghund hoppa på, men han har själv lugnat ner sig med månaderna som gått så han gör det mer sällan och lugnar ner sig fortare. Det var värst som valp. Men en främling på gatan får han inte hoppa på, så då får han sitta/ligga vid mig och sedan hälsa, och numera gör han det  (iaf på ett lite) lugnare sätt.


Men iaf, kom ihåg att det är en liten valp. Mycket av detta kommer ge med sig av sig självt det närmaste året, men du ska förstås ändå vara konsekvent.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Sezziyanen och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Min hund blir skogstokig!   [12] 16 mar: Goldenflat 19 mar: Ayrin Hund på landet - utomhus i bur   [9] 23 dec: torphunden 28 dec: pipilotta Memoryfoam utomhus?   [3] 14 jun: Akitamatte 14 jun: Anneli Tuggar på allt utomhus   [7] 4 maj: mep 16 maj: Sezziyanen Valp utomhus nu i vinter   [7] 17 jan: HannaEvelina 18 jan: STB Nosework inom- och utomhus   [6] 18 apr: Tabula rasa 19 apr: Tabula rasa Skogstokig terriervalp, morrar, vaktar, biter   [12] 29 mar: Eddie2015 5 apr: BjörnA Träna att vara ensam utomhus   [6] 22 jun: Chiliheart 22 jun: Chiliheart Plötsligt rädd för att vara utomhus!   [21] 2 apr: Satmara 5 apr: MissNöjd Osäker/rädd utomhus pga fyrverkerier   [25] 13 feb: Angelica&Hugo 15 feb: z_STB
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Jack Russell Terrier | Siberian Husky | Coton de Tuléar | Cocker Spaniel | Rottweiler | Yorkshireterrier
© 1998-2021 Enfinia AB