Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
10 januari 2018 av Sezziyanen i valpforum
Re: skogstokig valp utomhus

Ja men, du måste helt enkelt tänka i ett helt annat tidsperspektiv. Han kommer inte lyda nu, var glad om han kan sitta tyst bredvid dig en stund om ett halvår, eller ett år! Jag brukade också tänka lite som dig, men detta med lydnaden växer fram om du är konsekvent. De kommer inte göra rätt som små, du måste upprepa om och om och om igen...


Jag körde alltid 100% IGNORERA när min valp skällde på mig. Jag ville aldrig ge uppmärksamhet för det. Men jag gav fort uppmärksamhet när han tystnat eller tog kontakt utan att skälla. Med tiden har han slutat skälla utan skäl, mestadels. Om han skäller nu kan jag faktiskt lyssna, då handlar det i princip alltid om att han är nödig. Förutom i specifika situationer när han larmar eller dyl förstås.


Mest av allt råder jag dig till att ha tålamod. En jäkla massa tålamod. Och lek med valpen, ha kul! Ja, du ska ställa krav och sätta upp regler för vad som gäller, men förvänta dig inte superlydnad i situationer utomhus. Han kommer mogna, och lyssna mer på dig med tiden om du är konsekvent.


Att han är "skogstokig" är 100% normalt i den åldern. Och det är väl för att du gillar hundar med ENERGI som du skaffat en schäfer hoppas jag?:) 

Råder dig till att gå lydnadskurser kontinuerligt, det ger väldigt mycket. Försök lär dig nån bra aktiveringsform som tex spår eller sök, det kommer bli skitroligt att göra tillsammans och det gör att du kommer få en nöjd och mer lätthanterlig hund. Hundar kan spåra och söka i alla åldrar (på rätt nivå förstås). Fråga instruktören på den kurs du går, samt googla. Finns massor med info! Viktiga är att du kommer igång :)


Är det nått jag ångrar så är det att jag inte spårade med min valp från början. Det är inget problem att börja med senare men det hade nog tagit udden av mycket av hans galna energi... Dessutom hade han lärt sig vad det handlade om tidigt, och då hade vi varit igång på en helt annan nivå nu.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Sezziyanen och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Min hund blir skogstokig!   [12] 16 mar: Goldenflat 19 mar: Ayrin Hund på landet - utomhus i bur   [9] 23 dec: torphunden 28 dec: pipilotta Memoryfoam utomhus?   [3] 14 jun: Akitamatte 14 jun: Anneli Tuggar på allt utomhus   [7] 4 maj: mep 16 maj: Sezziyanen Valp utomhus nu i vinter   [7] 17 jan: HannaEvelina 18 jan: STB Nosework inom- och utomhus   [6] 18 apr: Tabula rasa 19 apr: Tabula rasa Skogstokig terriervalp, morrar, vaktar, biter   [12] 29 mar: Eddie2015 5 apr: BjörnA Träna att vara ensam utomhus   [6] 22 jun: Chiliheart 22 jun: Chiliheart Plötsligt rädd för att vara utomhus!   [21] 2 apr: Satmara 5 apr: MissNöjd Osäker/rädd utomhus pga fyrverkerier   [25] 13 feb: Angelica&Hugo 15 feb: z_STB
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Jack Russell Terrier | Siberian Husky | Coton de Tuléar | Rottweiler | Cocker Spaniel | Yorkshireterrier
© 1998-2021 Enfinia AB