Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
13 januari 2018 av mayush i fästingforum (16 svar)
Behandla anaplasma på gatuhund

Hej,


jag ska adoptera en hund från Bulgarien som skulle resa hem nästa helg. Nu har dock djurläkaren där nere testat honom positiv för ehrlichiosis, så han ska behandlas innan han kan åka vilket betyder att transporten blir fram-flyttad en månad ca.


Han har inte riktigt haft symptom på sjukdomen säger hon som fostrar honom, och sedan han hittades på gatan för ca en månad sen har han ökat massivt i vikt, från 4 till 12 kg! Så jag tänker att infektionen inte kan vara i ett sent stadie, då han har haft riktigt mycket appetit och varit glad, och inte febrig..


Nu ska han ta doxycyclin i 20 dagar och sen testar de igen.


Hur stora är chanserna för att en antibiotika kur tar kål på denna infektion? Det beror på hur långt den nått, eller hur?


Har någon erfarenhet av detta?


Hunden är ca 10 månader nu, men hittades ensam, underviktig och hjälplös (han har altså inte haft någon flock - kanske betyder att han inte fötts som gatuhund, men blivit lämnad på gatan av någon som inte vill ha honom?)


Han har också lidit av en svampinfektion som gjort att han har kliat sig och tappat hår på svansen, men som han också fått antibiotika för och det verkar vara överstökat. Dessutom är hans huvud lite på sned när han går (led/muskel symptom på ehrlichiosis?) Han verkar dock inte uppleva smärta.. Han ser frisk, energisk, vänlig och glad ut på videor och bilder jag fått av fostermamman, och jag hoppas innerligt att testen är negativ när dessa 20 dagar gått..


Vad tänker ni om denna situation? Jag har inte JÄTTE mycket erfarenhet med hundar, men har en hund som kom från Spanien i somras, så har lite erfarenhet med före detta gatuhundar.. Hon älskar alla andra hundar och saknar en vän, och de verkar som ett bra match dessa två.


Något särskilt som jag ska vara uppmärksam på enligt er? Tror ni, att den böjda nacken kan vara pga anaplasman? Eller annat? han har fått öronen kollade och det är inget fel på dem - djurläkaren kan faktiskt inte lokalisera huvud/nack-problemet.. Men någon här kanske har sett något liknande tidigare?


Tillfogar en fil som visar hur hans huvud är "snett"


Tacksam för svar och tankar :)


 


 

Bilder:

Som medlem kan du här läsa lite kort info om mayush och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Måste jag behandla inkontinens?   [0] 11 mar: Symbios Någon med borrelia eller anaplasma hund?   [15] 12 jul: Tyson & Frida 15 jul: traktorn Hur lång återhämtningstid Borrelia/anaplasma?   [4] 9 okt: MatteDennis 9 okt: MatteDennis Spansk gatuhund med fruktad sjukdom   [6] 4 mar: s0me0ne 5 mar: s0me0ne Vad vet ni om anaplasma?   [6] 20 jun: wookies matte 21 jun: Träsktrollet Behandla skavsår på hund!?   [2] 23 jan: Frejaslillmatte 23 jan: Hrímnir Vad är jag för ras? fd gatuhund   [17] 15 jan: Elrob 15 jan: Cascabel Behandla åksjuka inför bilresa   [4] 5 nov: Frejaslillmatte 5 nov: Frejaslillmatte Avmaska och behandla mjällkvalster, ja eller nej?   [5] 27 okt: Zarjess 30 okt: Bagarsjön Någon som haft hund med Borrelia eller Anaplasma?   [16] 25 sep: EsCa 29 sep: Tinto
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Shetland Sheepdog | Jack Russell Terrier | Rottweiler | Golden Retriever | Chihuahua | Nova Scotia Duck Tolling Retriever
© 1998-2022 Enfinia AB