Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
13 januari 2018 av Voff 92 i övriga hundfrågor
Re: Ensamhetsträning går inte framåt

Nu har jag haft en mycket självständig hund som var extremt lätt att ensamträna redan som valp, han verkade känna trygghet hemma mer än i någon av flockmedlemmarna.


Tänkte också att om du varje gång delar av din hund när du ska ut så kanske det vore bättre att bara hålla den på den ytan jämnt? Tex var min hund som valp bara i köket i början, när han var rumsren fick han rummet intill och när han var helt trygg att lämnas (även med saker stående i de två rummen som kunde lockas att plocka i tex tvätt) fick han fler rum.


Nu var det så att gick vi ut så gick han och lade sig eller tuggade nöjt på en leksak, tittade max på dörren en stund. Så var väldigt enkelt, däremot när en var hemma med honom första året så var det lite jobbigare att lämna honom flera tim sen efter det.


Var en dag jag var ledig och de andra åkt iväg så hörde jag våran hund yla innan jag gick och visade att jag var kvar, det var en mycket stressad morgon för de andra och då hade våran vanligtvis mycket nöjda hund tydligen blivit orolig. Är mycket hur man gör helt enkelt.


Skulle prova som annan skrivit att gå fram och tillbaka ut och in med småätande, tex post, skräp m.m. Aldrig säga en viss fras eller göra mycket lika saker som tar tid tex stänga för rum. Annars byta om, ta på skor m.m. Är ju svårt att undgå.


Sen att lugnt göra det är A och O. Skutta upp, stressat plocka saker och gå ut gör ingen hund lugn.


Helst skulle du byta om och alla rutiner men sätta dig i köket, sen lugnt gå ut när hunden är lugn. Lyssna gärna vid dörren när du går in om hunden verkar orolig eller titta smygande in genom ett fönster.


Sen kan faktiskt att vara ute i trädgården en längre tid hjälpa mer i mitt tycke, gå fram och tillbaka kan stressa, väntar du längre så kanske hunden lugnar ner sig själv men är bra att ha koll nära vilket.


Vet att vi gjorde så i början att vi var utanför och kunde komma om det var något men som sagt vår hund sov oftast när vi kom in igen, om han tryggt hört oss utanför kan ju vara en anledning kanske.


I ditt fall skulle jag sattsa på trygghet och lugna övningar inne. Tryggheten kan inte vara du 90-100% utan underlättar om det är huset, ett rum eller hundens bädd. Lämna hunden i ett rum och vara kvar inne är en variant med, men alltid sluta när hunden är lugn, aldrig när den är stressad och du kommer till undsättning. 


En hund som reser sig när du gör det, låter utanför toan och följer dig genom rummen lär inte kunna lämnas länge alls, där behövs mycket trygghet i huset. Antar att du inte jobbar eller handlar mat?


Jag skulle själv ha mycket svårt att leva med eller tycka om en så klistrig hund, hoppas det löser sig.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Voff 92 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Ensamhetsträning av äldre omplaceringshund   [3] 4 mar: Skåning92 5 mar: Torparinnan Ensamhetsträning - hur gå vidare   [2] 6 aug: ponys 24 sep: cio Ensamhetsträning m 9 veckor valp   [5] 18 mar: Solsophia 20 mar: Solsophia Denna med ensamhetsträning   [1] 24 okt: Chin86 28 okt: Ayrin Ensamhetsträning lönlös   [1] 6 sep: havanaise 7 sep: aenima går inte framåt   [5] 16 okt: sahlio 17 okt: Anneli Valphage vid ensamhetsträning?   [2] 14 mar: mep 15 mar: mep Ensamhetsträning valp.   [0] 2 jan: Jeppeh1984 Ensamhetsträning - framsteg!   [1] 17 jun: Carolinen 17 jun: Sezziyanen Behöver verkligen hjälp, ensamhetsträning   [27] 10 apr: Sezziyanen 27 mar: almatt
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Fransk Bulldogg | Dvärgpinscher | Yorkshireterrier | Eurasier | Newfoundlandshund | Dalmatiner | Cavalier King Charles Spaniel
© 1998-2024 Enfinia AB