Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
17 januari 2018 av mayush i fästingforum
Re: Behandla anaplasma på gatuhund

Hej Ayrin,


tack för ditt svar och bifogad referens till SVA, det var informativt att läsa, och just fakta i den stilen som jag efterlyste till att börja med :)


Jag blev provocerad av att min fråga startade en debatt som jag inte alls hade i tankarna, men anade det efter att ha läst många negativa och enligt mig fördomsfulla inlägg om gatuhundar här på sidan.


Jag får erkänna att jag haft otrolig tur med min fd gatuhund från Spanien, hon är så lydig, odramatisk og anpassningsbar till alla situationer. Har aldrig ens hört henne skälla.. Hon har varit helt frisk än så länge, och har nog fler vaccinationer än en hund född i Sverige.. Med det vill jag säga, att min syn på gatuhunds-frågan är till dels uppbyggd av mina egna överraskande positiva upplevelser, och jag kan inte låta bli att reagera på negativa kommentarer som endast handlar om risker och nackdelar.. Dessutom har jag hört skräck-historier om rasuppfödare och kennelklubbar här hemma, så jo du har rätt, alla har fördomar..


Dock finns det inte människor här hemma som slänger tunga saker eller sparkar efter hundar, slaktar dem, m.m. Ett sådant hundliv önskar jag inte någon (speciellt inte med tanke på att vi människor har avlat hunden till att vara så pass beroende av oss), och jag tycker att några få av dem kan få vara lyckligt lottade och få komma till ett hem med trygghet, kärlek och mat. 


Historien om hjärtorm läste jag i en dansk dagstidning, det var en djurläkare som hade uttalat sig om den ovanligt höga förekomst av sjukdomen norr om Köpenhamn (där det också finns många rävar och andra hundar som hjälpt till att sprida den sen ungefär 30 år tillbaka).


Det är en självklarthet att man är obs på smittrisker og vaccinationer, samt eventuella beteendeproblem när man tar hem en hund som levt på gatan i ett annat land, både för hundens skull, din egen skull och andra hundars skull. Det hoppas jag att framtida adoptivföräldrar som råkar läsa detta, också är.


Tack för ihärdiga kommentarer!


Som medlem kan du här läsa lite kort info om mayush och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Måste jag behandla inkontinens?   [0] 11 mar: Symbios Någon med borrelia eller anaplasma hund?   [15] 12 jul: Tyson & Frida 15 jul: traktorn Hur lång återhämtningstid Borrelia/anaplasma?   [4] 9 okt: MatteDennis 9 okt: MatteDennis Spansk gatuhund med fruktad sjukdom   [6] 4 mar: s0me0ne 5 mar: s0me0ne Vad vet ni om anaplasma?   [6] 20 jun: wookies matte 21 jun: Träsktrollet Behandla skavsår på hund!?   [2] 23 jan: Frejaslillmatte 23 jan: Hrímnir Vad är jag för ras? fd gatuhund   [17] 15 jan: Elrob 15 jan: Cascabel Behandla åksjuka inför bilresa   [4] 5 nov: Frejaslillmatte 5 nov: Frejaslillmatte Avmaska och behandla mjällkvalster, ja eller nej?   [5] 27 okt: Zarjess 30 okt: Bagarsjön Någon som haft hund med Borrelia eller Anaplasma?   [16] 25 sep: EsCa 29 sep: Tinto
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Shetland Sheepdog | Jack Russell Terrier | Rottweiler | Golden Retriever | Nova Scotia Duck Tolling Retriever | Chihuahua
© 1998-2022 Enfinia AB