Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
20 januari 2018 av Voff 92 i övriga hundfrågor (4 svar)
Lite nyfiken hur ni tänker med era hundar?

Tänkte höra lite med er som har hundar här om ni lämnar hunden mycket hemma själv när ni jobbar, om ni tar med hunden eller jobbar hemifrån? Kanske är hunden någon annanstans med andra?


Har en önskan och drömm att äga två hundar i framtiden men märkt med min nuvarande äldre hund att han börjar få svårt att vara ensam mer och mer. (Nu är han själv max 4-6 tim i streck på ett dygn). Han har aldrig varit själv fler timmar i streck men en period i hans ungår var jag hemma kort mitt på dagen bara och sen var han själv igen några tim innan jag kom hem igen.


Jag har hört och sett själv att jobba mycket och ha hund inte går ihop, även om min ändå fixade det bra då att vara själv med att sova mycket så är han en gladare hund nu absolut.


Planen är att jobba halvtid och sen ha fritiden till två hundar och vardagens aktiviteter. Men vet inte om det skulle fungera? Lämna 2 hundar 6 tim kanske ändå blir för mycket? Tänker mig mellanstora hundar eller små men de behöver ändå sin tid.


Har just nu dilemmat hur jag ska lösa det med min äldre hund som börjat gny och yla mycket mer, hört honom två gånger när jag lämnat honom själv men även ökat vid lek, trixträning och främst när han ska vänta på mat eller att gå ut.


Är lite som om han backar tillbaka till när han var otålig valp igen eller om jag omedvetet främjat mer prat från honom? Över lag är han ändå en mycket tyst hund men ser lite förändring i att han inte orka vänta på saker längre som tidigare och lättare jaga upp sig.


Har tankarna på en ny valp men känns lite som att det är mer passande att sattsa på min hund jag har och börja om sen, är lite mellan jobb också så är lite ovisst hur rutinerna blir framöver med för att skaffa en valp.


Men vore kul att veta om alla med stora hundar har dem runt sig hela dagen eller inte? De jag känner har oftast jobbat hemifrån på egen gård.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Voff 92 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Nyfiken och kluven på raser...   [6] 18 jun: Voff 92 19 jun: Voff 92 Köpt kanin.. nyfiken/rädd/konstigt beteende på hun   [4] 5 sep: aussielover 8 sep: hundöga återkomst Vilken ras tänker jag på?   [17] 10 jul: ponys 1 sep: Ayrin Nyfiken på nosework!   [1] 15 mar: MajEst 16 mar: STB Nyfiken på Foxterrier   [2] 1 feb: Amigo07 3 feb: Amigo07 Nyfiken fråga, till alla slädhundsförare   [5] 30 jan: kodathehusky 19 feb: Sigge Nyfiken på mildare terrier   [0] 14 sep: emellaya Nyfiken på hundtips   [2] 4 aug: Tesco 5 aug: Ruccola Nyfiken fråga till vinthundsägare   [13] 24 jul: Sussane 25 aug: Changrila nyfiken på era upplevelser av dvärgpinscher!   [4] 14 jul: kattochhundtokig 15 jul: Långnos
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Jack Russell Terrier | Grand Danois | Papillon | Schäfer | Rottweiler | Golden Retriever
© 1998-2024 Enfinia AB