Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
19 februari 2018 av username i valpforum (11 svar)
varför är valpen så olydig nu - ger upp!

Hej igen!


Min valp som snart närmar sig 6 månader har börjat bli ett elande på promenaderna samt på tomten. Jag har jobbat extremt hårt för att han inte ska dra, skälla och gå brevid mig (inte framför) på koppelpromenader/ tomten.

Allt som jag försökt lära som han stegvis börja förbättras på känns som det är borta. Han skäller nu på mötande hundar (ifall de kommer för nära) i dessa situationer så fungerar inget att avleda honom med. 

På tomten gör han utfall på alla förbi passerande och slutar sällan att skälla (samma sak här - ger sig aldrig/ går inte avleda). Om jag då drar ifrån han fysiskt eller tar i han, eftersom inget annat fungerar så låter han frusterad/ börjar gnälla som jag tror beror på han inte får som han vill.

Det känns bara i allmänhet som jag förlorat min "ledarroll" och han gör saker som han själv anser. Detta är oerhört jobbigt, gör så att promenader och rastning på tomt inte blir kul.

Att han börjar göra dessa saker igen gör mig som ett stort frågetecken. Härom dagen när vi var ute så drog han i kopplet så att jag halka på is och slåg mig (som tur inge allvarlig skada).

Jag har försökt med verkligen allt jag kan hitta på internet om drag med koppel och att vakta tomt. Men inget av dessa metoder fungerar, inte ens de som gick så bra innan.

Det jag började göra va att stanna upp varje gång han drar i kopplet. Vilket fungerade och gjorde att han sluta dra i längden, nu när jag stannar upp så börjar han fnyssa nästan som det är "fara" i närheten. Han har alltid nosen i marken på promenaderna och kollar aldrig på mig/ lyssnar sällan/ går alltid först som jag inte vill han ska göra.

Han är valp... ja, men inte försvinner det med tiden? Han blir bara större och starkare. Jag orkar knappast hålla emot om han drar allt han kan då (han väger över 20kg nu). Problemet med att han går först är att det känns som han är den som går mig på promenaden och konfronterar alla mötande. Jag känner mig som en ankare i kopplet som håller emot honom från att springa iväg. Ingen övning/ belöning fungerar nu han blir antingen mer stressad/ uppjagad eller så börjar han bita på mig.

Behöver råd från kunniga, börjar tappa tålamodet och snart ge upp (jag gör det sällan). Men nu fungerar verkligen inget och jag försöker undvika att vara för hård mot hunden pga det känns fel.

Hane schäfer okastrerad är "odågan", allt utom husse är roligt nu och intressant. Det känns som jag inte finns längre i hans värld utan bara när vi är ensamma hemma. 

Raser: Schäfer

Som medlem kan du här läsa lite kort info om username och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Varför fortsätter min hane markera?   [1] 3 maj: lottafloffen 4 maj: Draghund Hund som inte lämnar nya valpen ifred   [1] 1 mar: Tranåsbron 3 mar: Draghund Varför väljer vissa att köpa smugglade hundar?   [9] 22 feb: Deli 23 feb: Deli Problem med valpen   [17] 22 feb: carbon 1 mar: Kattmamman Hjälp! Valpen åt svam!!   [2] 17 sep: Hejdlöst 17 sep: Hejdlöst Gammhunn rädd för valpen   [2] 2 mar: z_gismo 2 mar: z_gismo Våran hund har börjat göra ifrån sig inne. Varför?   [1] 25 jan: Finskspetsss 25 jan: aenima Varför är det alltid värst när hundar dödar vilt?   [9] 1 jul: EKMK 5 jul: Hortensia Varför skaffade du pitbull/amstaff?   [29] 13 jun: Lojsie85 3 jan: Hortensia Jag blir tokig på valpen!!   [4] 16 apr: Staffematte 26 jun: eemilio97
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Schäfer | American Staffordshire Terrier | Rottweiler | Pudel | Chihuahua | Grand Danois
© 1998-2021 Enfinia AB