Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
1 mars 2018 av Voff 92 i skaffa hund (5 svar)
En sista fråga om hundraser

Nu har jag frågat runt länge här om hundraser och erkänner att jag ännu inte är säker på vilken ras som kan vara rätt efter vad jag söker i nästa hund.


Problemet är att jag nyss mötte en Bearded collie som var precis som jag tänker mig min nästa hund, lagom försiktig utan att hoppa av glädje på en men ändå inte egen eller självständig som min hund är idag. Lagom storlek och denna hade halvlång päls (klippt).


Denna tik jag mötte hade enkel päls enligt ägaren som haft flera individer av rasen och var väldigt lätt att ha med och ha lös.


Jag har tidigare tittat på Irländsk terrier, border terrier, schapendoes, australian sheperd, spetshundar eller igen sällskapshund som jag har idag i tex pudel eller bichon Havanise.

Det jag kommit fram till är att terrier verkligen lockar mig i sitt arbetsdriv när hunden jag har idag 80% av tiden haft alldeles för låg energi och intresse för terräng och arbete, men terrier är för självständig för min smak har jag insett och svår att ha lös, lär få leta individ länge där isf. Det som lockar är att man trimmar dem och slipper mycket fällning med.


Vallhund har jag haft mycket kontakt med hos andra och den som avskräcker mest är border collie med sin starka vall och arbetskrav, därmed lockar bearded collie mig mer och jag gillar vekligen pälsvård på min lille långhåriga hund idag, Australian sheperd var länge drömhunden men mött några som varit lite för mycket energi och skälliga med nerv för att locka mig längre.


Det är väl just skällandet och rädsla jag grunnar på om det kan bli för mycket på beardisen med, träffat en sheltie som verkligen var för mycket för mig i att jaga bilar, skälla och vara extremt nervös eller på vid löp. Men handlar nog mycket om de får ut energin med. Sen är det om de fäller bedrövlig ofta som kan bli jobbigt för mig eller om de vantrivs i lägenhet.


Spetshundar tilltalar mig också med att älska terräng, ha bra päls och klara kyla bra men där lär skällandet bli ett problem när de verkligen verkar prata mycket. Är enda nackdelen dock. Träffat 2 härliga finska lapphundar som verkligen lockar.


I sällskapshund känner jag att risken för att få en för aktiv hund eller problem med söndertuggande, frustation m.m. är minimal när jag haft rasgruppen förut. Men är istället rädd för att få lämna en trött hund hemma och få ut och vandra mycket själv som det varit med den jag har nu, önskan finns att jobba med hunden mer i tex agillity eller spår m.m. och det känns mindre troligt med de raserna när den jag har nu haft noll intresse för arbete eller mycket aktivitet.


Sen igentligen är jag inte inne på en ren trimras utan som beardisen att man kan hålla dem långhåriga eller korthåriga, helst halvlånga om jag får bestämma. schapendoes verkar vara bra storlek men mer självständiga om jag fattat rätt, beardisen tilltalar mig mest faktiskt.


Lär få besöka många uppfödare och se vad jag känner sen.


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Voff 92 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Norge och stopp för sjuka hundraser....   [25] 3 feb: pipilotta 13 feb: aenima Vilka hundraser har min hund?   [1] 12 mar: Matrix 13 mar: Lona Ni med aktiva hundraser.   [2] 25 nov: Hundägare Frida 29 nov: Mareke1 Har dessa hundraser jaktinstink?   [5] 21 apr: elinmedhund 22 apr: elinmedhund Tips på i regel "friskare" hundraser ?   [1] 15 apr: Gaston & Matte 16 apr: Lona Råd om hundraser   [15] 10 okt: Voff 92 2 jul: Voff 92 När är sista dagen att bli dräktig?   [3] 9 okt: Isabel 12 okt: Isabel tankar kring den sista tiden   [8] 16 jul: Arthurs matte 18 jul: BushundenL Har hört att sista trotsåldern är vid 2 år, sant?   [3] 6 jul: inki 7 jul: hundögon Udda hundraser som kommit upp i Elit bruks   [2] 18 apr: vazz 21 apr: Lona
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Dansk/Svensk Gårdshund | Boxer | Fransk Bulldogg | Rottweiler | Yorkshireterrier | Grand Danois | Staffordshire Bullterrier
© 1998-2023 Enfinia AB