Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
4 mars 2018 av Voff 92 i övriga hundfrågor (2 svar)
Undran om min hunds beteende?

Tänkte om någon här är bra på hundens beteende? Bättre än jag själv varför hunden gör som den gör, hundpsykologi om man vill kalla det så.


Jag har flyttat till lägenhet 5mån tillbaka rätt exakt nu. Jag har tagit det lugnt med min äldre hund Casper, som i sommar blir 13år, så han får prova stadshund livet.


Från att bott i hus på landet med stor trädgård och långt till grannar eller mycket trafik är det stor förändring för oss båda.


Det som fascinerar mig är att han skäller väldigt lite, han har hört och reagerat på många ljud i att bli spänd och titta fixerat men inte mer. Mot i huset där han varit bedrövligt skällig är jag väldigt förvånad...


Enda gångerna han tok skällt är när han misstog min spegelbild i en glasdörr för en okänd person (första gången jag stängde dörren), en granne måste tappat en porslins eller liknande krasch hördes och första 3 gångerna jag fick främmat. Sen har han inte sagt någonting utan hälsar glatt när någon kommer, inte mer än lite gny prat kanske i glädje.


Jo sen morrade han en gång jag reagerade på ett ovanligt ljud men tystnade när jag sa till, enda gången jag tyckte jag tränade honom att vara tyst.


Nu har jag gammla möbler som han är van vid sen huset men är förvånad hur avslappnad och sovande han är när man tydligt hör grannarna (är lyhört) sätta på en kran eller slå i skåp m.m. 


Hörde av en bekant att hon inre alls hade kunnat flytta med en hund från landet till lägenhet, den slutade äta och var aldrig glad eller lugn. Den var också äldre.


Så mot min som bara behöver lite mer ensamträning när han sitter vid dörren lite nervöst i lägenheten när jag återvänder är det ju stor skillnad. I huset kom han yrvaket från bädden så är lite skillnad.


Tydligen måste min hund klara miljöombyte väldigt bra eller?


Nu har jag tagit allt väldigt lugnt i att min hund skulle hitta trygghet här och varit ledig när han varit här, annars har han varit hos mina föräldrar där han är mer van att vara själv några tim i sträck.


Men är ändå jätte fascinerad att jag inte stött på mer problem med en så pass gammal hund, nu känns en valp som mycket mer jobb jämfört med min gamling. Men han kanske inte har nått stadiet med att höra och se sämre eller bli förvirrad än som jag tyckte ett tag?


Har hört så mycket om att äldre hundar ska kräva massa tid och vård ungefär som en valp men inte märkt det än, min är mer bekväm med lite aktivitets behov och noll risk att förstöra eller göra inne och kan mycket lydnad m.m. 


Är det någon som kan gissa eller vet varför min hund är lugnare i lägenheten med att skälla än i hus? Enda problemet ute är att vissa ljud och trappuppgången till lägenheten skrämmer honom lite så han blir lite låg och osäker men annars ingenting, skönt men konstigt.


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Voff 92 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Min hund vill alltid ut   [2] 2 dec: Safu1983 2 dec: Ayrin Behöver en hund tillägg av omega 3 och 6 ?   [4] 30 nov: duende Igår: pipilotta Äldre hund gör utfall mot ny valp   [7] 24 nov: zallysmatte 25 nov: zallysmatte frågor om att ha hund i bil   [7] 3 nov: Kautan 5 nov: Leias husse Hund som ev dricker urin   [2] 14 okt: Ios 15 okt: Puddingpastejn Tips om första hund till familj   [9] 5 okt: Trientalis 11 okt: Ayrin Extrafamilj sökes till hund i södra Stockholm   [0] 4 okt: Chordan Beteende förändring hos hund.   [4] 24 sep: Dachshund 27 sep: Svea58 HJÄLP, hund biter och morrar   [5] 23 sep: molnet 28 sep: Dimma Hund med driv till lydnad/spår   [0] 21 sep: Nyny
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Grand Danois | Jack Russell Terrier | Schäfer | American Staffordshire Terrier | Yorkshireterrier | Golden Retriever | Labrador Retriever
© 1998-2021 Enfinia AB