Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
7 mars 2018 av Lona i valpforum
Instämmer!

Shih tzu har dessutom rätt stora problem med navelbråck och att de är Trubbnosupproret vilket bland annat kan ge problem både med ögonen och med andningen. Det är inte helt ovanligt att de har höftledsbesvär heller, fast det kanske inte är det första man tänker på eftersom de är så små.


Förutom att visa upp din hund på utställning (jag är ganska skeptisk till utställningar över lag, men någon form av officiell bedömning bör din hund ha) så tycker jag även att du skall göra ett BPH - en beskrivning av mentaliteten. Det är nog inte så vanligt på shih tzu, tyvärr men borde vara det på alla raser som inte arbetsmeriteras.


Självklart är din hund världens bästa hund (det är mina också! ;-) ) men är han en bra AVELShund? Där handlar det, som sagt, inte bara om just din hund utan om hela tjocka släkten, så att säga - till att börja med då föräldrar och syskon men även längre bak i generationerna.


En sjukdom som renal dysplasi/PNP kan ligga och ”lura” i generna i många generationer för att sedan ploppa upp. Jag tror att shih tzu-klubben har en lista med kända anlagsbärare på sin hemsida. Det är definitivt något du inte vill att dina valpar och valpköpare ska drabbas av!


Sen är det ju det där med att det oftast inte bara blir en eller ett par valpar i en kull. Även om det är hanen och inte tiken som du äger så förmodar jag att du är mån om att hans avkommor får det bra. Har ni valpköpare till ett helt gäng och, om inte, har tikens ägare möjlighet att sitta där med flera valpar i några veckor, kanske månader?


Marknaden är full med valpkullar som söker hem.


Jag vill dock ge dig credit för att du söker en renrasig tik till din hane. Bästa tipset är att, som Gurkan föreslog, kontakta hand uppfödare och även avelsrådet i din rasklubb.


Det är mycket att tänka på om man vill ta en seriös kull, det är liv vi pratar om - små individer som lever kanske 12-14 år framöver. Fundera på om du är beredd på att ta det ansvaret!


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Lona och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Surrogatmamma söker valpar.   [1] 18 jun: Lunisen13 19 jun: Ayrin Tik får inte vara med sina valpar, tips sökes!   [1] 22 feb: PernillaJ 23 feb: Torparinnan Är skorv vanligt på valpar?   [3] 20 nov: aggelitoo 24 jul: cio Unghund som hugger emot valpar   [2] 24 sep: Elliotthemini 24 sep: Elliotthemini Ta tik från valpar innan 8 veckor!   [16] 28 jun: Jjosefiin 30 jun: Jjosefiin Blandrasiga Valpar till salu   [1] 24 apr: Pavel 25 apr: hundöga återkomst Vad göra med osålda valpar?   [14] 23 apr: Ingrid W 25 apr: hundöga återkomst Valpar utan hängning   [4] 2 jan: Smarthund 6 jan: Smarthund Tips på Fralla-kennel som kan lev valpar i höst   [1] 20 jun: n08a 21 jun: hundöga återkomst vad kan era 12-veckors valpar?   [2] 11 mar: N91A13L15 5 jun: Diva2017
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Rottweiler | Grand Danois | Labrador Retriever | Chihuahua | Pudel | Jack Russell Terrier
© 1998-2020 Enfinia AB