Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
18 mars 2018 av Nivalis i skaffa hund (2 svar)
Hjälp med val av ras!

I år är det dags för mig att skaffa min första egna hund och har kört fast i "rasdjungeln" och skulle behöva lite tips.


Har tidigare haft tysk jaktterrier i familjen som jag har jobbat en hel del med, så är inte nybörjare inom hundvärlden och är därför van vid den lite tuffare hunden så har inte några speciella krav på mentalitet. Vill ha en aktiv och vädertålig hund som vill hänga med ut i ur och skur!


De aktiviteter som jag är intresserad av är främst drag, med kickbike, cykel, inlines, skidor etc. Så ser helst att det är en hyfsat frisk ras som inte har allför många hälsoproblem.


Är även intresserad av att jobba med spår, sök, nosework och liknande, så gärna en ras som uppskattar det lite extra!


Har inga speciella krav på päls eller storlek. Bor för tillfället i lägenhet så gärna en ras som inte har allför lätt till skall om den hör ljud. Vistas dock inte så mycket i lägenheten då jag jobbar ute på landet dit hunden kommer att få följa med om dagarna så den slipper lämnas ensam.


Om ni har någon idé på ras tas det tacksamt emot! Om det även skulle finnas tips på bra uppfödare så uppskattas det också!


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Nivalis och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Snälla, hjälp oss med 3-åring och hund   [9] 29 okt: Kaffefanatiker 6 nov: pipilotta HJÄLP! Hund beter sig annorlunda.   [4] 21 okt: Amanda0193 21 okt: Amanda0193 Nu vill jag ha hund! Behöver lite hjälp!   [11] 7 okt: Minsing 9 okt: Ayrin Hjälp vem kan få stopp på detta?!!   [3] 26 sep: anonym1 1 okt: pipilotta Hjälp, hur gör jag? :)   [1] 14 sep: Zimbaa 14 sep: Anneli Namn på hanvalp — hjälp!   [7] 11 sep: stinaahedstrom 13 sep: MastiffMaMa Hjälp med val av ras   [3] 25 aug: emla 5 sep: Vildvittran Hjälp, gul böld på hundens lår!   [3] 19 aug: Jockemanfred 19 aug: Anneli Hjälp med val av ras! Funktionshindrat barn   [6] 13 aug: Idajeppsson 15 aug: Lona Hjälp/tips angående koppel på valp   [8] 25 jul: HerrCharles 8 aug: ygdrsil
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rhodesian Ridgeback | Cavalier King Charles Spaniel | Schäfer | Jack Russell Terrier | Chihuahua | Schapendoes | Boxer
© 1998-2018 Enfinia AB