Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
18 mars 2018 av Nivalis i skaffa hund (2 svar)
Hjälp med val av ras!

I år är det dags för mig att skaffa min första egna hund och har kört fast i "rasdjungeln" och skulle behöva lite tips.


Har tidigare haft tysk jaktterrier i familjen som jag har jobbat en hel del med, så är inte nybörjare inom hundvärlden och är därför van vid den lite tuffare hunden så har inte några speciella krav på mentalitet. Vill ha en aktiv och vädertålig hund som vill hänga med ut i ur och skur!


De aktiviteter som jag är intresserad av är främst drag, med kickbike, cykel, inlines, skidor etc. Så ser helst att det är en hyfsat frisk ras som inte har allför många hälsoproblem.


Är även intresserad av att jobba med spår, sök, nosework och liknande, så gärna en ras som uppskattar det lite extra!


Har inga speciella krav på päls eller storlek. Bor för tillfället i lägenhet så gärna en ras som inte har allför lätt till skall om den hör ljud. Vistas dock inte så mycket i lägenheten då jag jobbar ute på landet dit hunden kommer att få följa med om dagarna så den slipper lämnas ensam.


Om ni har någon idé på ras tas det tacksamt emot! Om det även skulle finnas tips på bra uppfödare så uppskattas det också!


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Nivalis och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hjälp med magproblem!   [5] 18 feb: Ramboo 19 feb: Anneli Hjälp mig identifiera supertåliga tygbollen!!   [0] 14 feb: Pichnoff Uppfödare?! hjälp. råd!   [2] 30 jan: Vovve18 31 jan: Gurkans Hjälp angående Bullmastiff   [0] 28 jan: Wotan Behöver hjälp, tips och råd (långt)   [4] 25 jan: ravencrimson 28 jan: hundöga återkomst Hjälp mig!!   [5] 19 jan: whippettok1 20 jan: Gurkans Hjälp med tik som förlorat sin valp   [1] 25 dec: Leneng 26 dec: Svea58 Hjälp!Avlivning pga stress?   [6] 14 dec: missies 4 jan: crossday Hunden vill ej hälsa på andra hundar, hjälp   [7] 27 nov: jenniesen01 1 dec: Juno Snälla, hjälp oss med 3-åring och hund   [9] 29 okt: Kaffefanatiker 6 nov: pipilotta
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schapendoes | Schäfer | Labrador Retriever | Chihuahua | American Staffordshire Terrier | Bichon Havanais | Golden Retriever
© 1998-2019 Enfinia AB