Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
18 mars 2018 av Nattisleo i valpforum
Re: Hundvakt /dagmatte/ Valp /ersättning

Jag googlade lite, för jag tyckte det lät som en intressant fråga då jag också har en valp och om han skulle göra någon skada. Det jag kan läsa är att den skada din hund utgör står du för. Det är ditt ansvar att se till att hunden inte ska skada något. Du är vid egendoms skada skyldig att ersätta kostnaden för egendomens värde vid skadans tillfälle (så vad hennes säng är värd i det skick den var innan valpen kissade i den).


Sen hur förstörd blir en säng av att en valp kissar i den en gång? En valp kissar inte så mycket att de blir någon skada (inte enligt mig i alla fall, det är klart att efter flera gånger så kan den bli förstörd.). Det går att tvätta och finns speciell sprej att köpa som är utgjord för att ta bort lukt vid sånna olyckor.


Det är om man läser efter lagen. Dock tycker jag här att det är hennes eget fel, om du tydligt sagt åt henne vad som gäller och hon ändå låter valpen vara i sängen. Jag tycker att det är en grej om den skulle kunna komma upp själv och det skulle hända när ingen ser eller är där, men en valp kan inte komma upp själv. 


Ett tips till nästa dagmatte (om du inte kommer ha kvar henne eller även om du har kvar henne) är att skriva ett avtal, där du skriver att undertiden hunden är hos dom så är det deras ansvar och att du inte blir skyldig ifall hunden gör några egendoms skador. 


Jag hoppas det hjälpte lite i alla fall. 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Nattisleo och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Vilka krav är ok att ställa på en dagmatte?   [7] 12 mar: Trollhassel 15 mar: Ayrin Dagmatte till tax i vasastan/stockholm   [0] 2 apr: KarolineM Ersättning dagmatte   [4] 7 sep: Frihannisaac 9 sep: Ayrin Dagmatte/husse sökes Mölnlycke/Mölndal   [0] 25 aug: Frihannisaac Dagmatte sökes i Linköping!   [1] 21 mar: isawen 6 jul: Fern Hundvakt ambitioner   [5] 17 feb: Hundjoggaren 18 feb: Juno Undersökning hundvakt   [1] 16 sep: DSHM 20 sep: traktorn Önskar dagmatte i Vasastan   [0] 15 jun: SebastianSkugga Dagmatte sökes linköping   [0] 12 jun: Primadonna6 Hundvakt första gången, råd?   [2] 16 maj: LouBlue 17 maj: LouBlue
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   American Staffordshire Terrier | Afghanhund | Schäfer | Dobermann | Dalmatiner | Leonberger | Rottweiler
© 1998-2021 Enfinia AB