Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
29 mars 2018 av entillhundtack i skaffa hund (1 svar)
Svårt att bestämma mig i den oändliga rasdjungeln

Ännu en rasväljartråd, som om det inte fanns nog av dom? :p Men ibland behöver man lite perspektiv utifrån...


Om oss:


Vi bor i villa, med hundgård och uppvärmt hundrum (de bor dock till största del med oss inomhus). Vi har redan tre hundar, en lapphund och två collies. Har dock vana av alla möjliga raser genom arbetet.


Har inget större tävlingsintresse, men det händer ibland för skojs skull. Tränar dock agility, rally, sök, nosework och lydnad med de nuvarande hundarna ett par gånger i veckan. 


Raser vi funderar på (andra förslag är naturligtvis välkomna):  • Sheltie ligger högt på listan just nu tror jag, +behändig storlek och ändå arbetsvillig, - är egentligen inte så mycket för pälsvård, men det fungerar ju med våra collies så det kanske är något vi kan leva med. 

  • Collie Lh, trivs bra med rasen, men vill prova på något annat också. Gillar deras tillgivenhet och att de är riktiga myshundar samtidigt som de är arbetsvilliga även om det inte är i klass med många andra brukshundar. 

  • Australian shepherd, gillar ju vallhundar generellt. + är mångsidiga. - aktivitetsnivån, något högre än vi önskar för tillfället. + roliga att arbeta med.

  • Berner sennen, + mysig, mångsidig, lagom aktivitetsnivå. - något större än vi tänkt oss, många sjukdomar inom rasen, passar inte till agility.

  • lapphund, - vill ha en något mer arbetsvillig hund, på det sätt att den nya hunden ska va mer föremålsintresserad och ha ett mer naturligt sätt att arbeta närmare föraren. + bra storlek, gladsinta. - vill prova på något annat.

  • Tollare, + bra storlek - kanske passar bättre för spår, sök och nosework snarare än agility och lydnad vilket är mina favoritgrenar och om jag ska tävla så är det där.

  • Belgisk vallhund, - minus för vakten och något högre aktivitetsnivå än tänkt. + Rolig att arbeta med.


Vad vi söker: En hund som passar för agility och lydnad, har ett gott föremålsintresse och gillar att arbeta nära sin förare. Vill helst ha en hund som är ca 35-55cm i manke. Helst inte allt för mycket vakt och jakt då jag inte är intresserad av sådana grenar. Vill gärna ha i alla fall några liknande egenskaper till de hundar vi redan har för en harmonisk flockdynamik.


Vi vill inte ha en hund som har en mindre aktivitetsnivå än de vi redan har, jag var noga med de vi har att välja hundar efter linjer som anses vara "arbetslinjer", de är därför något mer aktiva än medel inom rasen. Jag är som regel nöjd med aktivitetsnivån på våra nuvarande hundar, något mer eller mindre är väl ingen stor grej, viktigaste är hur hunden arbetar och hundens attityd.

Berätta gärna om era erfarenheter kring dessa raser och ge gärna förslag på vad som skulle kunna vara en passande ras.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om entillhundtack och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Rysk Svart Terrier   [1] 25 dec: z_Isabelle 25 dec: Gurkans Svårt att hitta hundkompisar till min valp!   [3] 11 maj: Terdrian 11 maj: Terdrian Valpen har svårt att höra ifrån sig ute   [7] 27 apr: Simonk 28 apr: Simonk Äldre hund h svårt vara själv eller med människor   [4] 22 mar: Wichita 26 mar: Dimma Svårt komma till ro på natten , förstorad prostata   [4] 3 nov: melvin13 3 nov: melvin13 Svart parasit (?) i hundens päls?   [1] 1 sep: Siggelino 1 sep: Lena och vildingarna Söker uppfödare av svart schäfer   [0] 2 mar: Silver_ Staffar skadade spädbarn svårt!   [15] 21 nov: hundöga återkomst 21 dec: Lona Svart bajs till ytan- magsår?   [3] 24 jun: Ford 26 jun: VildaVittra Svart bajs, flåsar   [5] 7 maj: poppsi 29 maj: username
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Pudel | Golden Retriever | Schäfer | Rottweiler | Chihuahua | Shetland Sheepdog | Boxer
© 1998-2024 Enfinia AB