Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
4 april 2018 av snellman i valpforum (5 svar)
Har en stor valp större risk att utv HD?

Nu har vi reserverat en tikvalp av rasen storpudel! Uppfödaren har gett oss möjlighet att välja mellan två olika valpar, varav den ena är mindre och lite lugnare och den andra (som vi lite fastnat för) är klart störst i kullen och rätt aktiv.


Min undran är nu, löper den större valpen större risk att utveckla HD än den mindre? Så här långt är den väldigt matglad och ökar jättesnabbt i vikt. Den andra är inte lika matglad och ökar inte alls lika snabbt i vikt.


Jag har tidigare råkat få en valp som visade sig ha hd D/E och är lite rädd att råka ut för det igen! Visst vet jag att det aldrig finns några garantier men undrar iaf.


Båda föräldrarna har A höfer och förutom valpens morbror som har B/D och mormors mamma/mormor (kommer ej ihåg nu) som har C/B så är alla andra släktingar (som är röntgade) friröntgade.


Finns det något annat man kan göra som valpägare förutom att hålla valpen slank och inte motionera den utan istället låta den gå i skog, sand och simma för att bygga upp muskulaturen?


Med väliga hälsningar,


Som medlem kan du här läsa lite kort info om snellman och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Söker tips på mellanstor/större hund   [4] 28 maj: Budi 3 jun: Anneli Tipps på större hund   [8] 30 jul: Peo81 14 aug: Månen Små saker som blir så mycket större...   [1] 30 okt: Fredde86 30 okt: Juno Finns någon större ras utan ledproblem och ohälsa?   [28] 17 apr: Tabula rasa 20 apr: Tabula rasa Större bitar på torrfoder är det bättre?   [4] 11 dec: Lenn & mina 3 kompisar 13 dec: STB Ena testikeln är större än den andra   [1] 14 nov: messithedog 16 nov: Gurkans Koppel/sele till större hund   [6] 26 okt: edyra 29 okt: Lathundarna Mindre tikar löper de senare än större?   [6] 2 sep: Tova och Smilla 3 sep: kacher Hund större än sina föräldrar   [7] 16 nov: Charlotteeee 17 nov: EvaochHolly Valpträff runt 6mån större raser Jönköping   [0] 15 okt: z_linn
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Schäfer | Japansk Spets | Papillon | Dobermann | Pudel | Bichon Frisé
© 1998-2020 Enfinia AB