Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
22 april 2018 av username i valpforum (2 svar)
Få bort vaktande på tomten?

Hej!
Jag har en schäfer hane som börjar komma upp mot ett år om några månader. Något som jag tycker är väldigt onödigt är att han ska skälla på varenda en som passerar tomten. Även om han tex. hör något ute eller ser genom fönstret så börjar han skälla.
Har hört att detta kan utvecklas till aggresionsproblem om det fortsätter i längden utan att man stoppar det, vilket gör mig extra orolig.

Jag har lyckats fått ner på skällandet så nu skäller han mycket färre än tidigare. Men det är inte borta helt, folk som kommer på besök och inte är speciellt hundvana ogillar detta. Jag vet inte om jag är tillräckligt tydligt mot honom, vill ju helst få bort det helt. 

Ett exempel är en polare som också har en stor vakthund som skäller på tomten på allt och alla som går förbi. Om jag inte hade kännt hunden och ägaren så skulle jag bli jätterädd. Kommer man på besök till honom så måste han hålla ordentligt i halsbandet samtidigt som den drar och skäller helvilt. Kännde direkten att det är inget jag vill ha, och han brydde sig inte lika mycket om skällandet i början när hans var valp.

Är det något här som har haft samma problem eller vet hur man ska göra för att få bort beteendet?

Raser: Schäfer

Som medlem kan du här läsa lite kort info om username och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hund på tomten, lämnas inte ensam   [2] 14 jan: pinsan 15 jan: Ayrin Vaktande tik skäller   [3] 4 feb: Awsa 13 feb: Torparinnan Uppbunden valp på tomten   [13] 20 aug: En salig röra 22 aug: Sezziyanen Elstaket runt tomten   [5] 12 mar: Samuelsson 14 mar: En Flattes matte valp som smet under staket på tomten   [11] 3 aug: didirosie 3 aug: didirosie Får hunden att stanna på tomten när jag är borta   [24] 29 jul: Zombi 1 aug: Zombi Hur lära hund stanna på tomten?   [12] 2 jul: Mollymus 3 jul: Jocce Behöver hjälp med vaktande unghund!   [3] 9 dec: litenpudel 10 dec: JewelDust Hur får man valpen att göra behov utanför tomten?   [3] 27 jul: Villebusen 27 jul: Borzoi Hur skulle ni göra kvar på tomten eller promenader   [6] 13 jun: tummeliten 13 jun: tummeliten
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Schäfer | Jack Russell Terrier | Chihuahua | Golden Retriever | Fransk Bulldogg | Dobermann
© 1998-2021 Enfinia AB