Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
26 april 2018 av Voff 92 i skaffa hund
Re: Är spansk vattenhund skällig?

Har barnminnen från lagotto lik hund men tror den var en barbet för den var över mig när jag var en 4-5år gammal. Helt vit var den.


Men den hunden var väldigt ostabil och dominant, stod eller låg ivägen och bet i luften om vi barn blev för nära. Ägaren flyttade på hunden mycket och fick dämpa hög energi. Tydligen krävde den massa motion.


Så även om jag föredrar de lite grövre vattenhundarna mot tex den tunna pudeln. Så litar jag mest på labrador som ofta är supersnälla men korthåriga.


Hört att pudel är bäst som storvuxen när de är lite lagom i arbete och mindre känsliga, gläfser minst. Var inne på mellanpudel ett tag själv men backat för det.


En jag känner har precis köpt en Portugisisk vattenhund och är ännu nöjd med hur lydig och smart den är. Men mot golden de haft förut så gör denna mer hyss i att tugga sönder papper och ta saker. Tror det är en högenergi hund som kräver massor.


Skulle tipsat om Bichon Havanaise som jag har en blandras av, fast min har skällt en hel del som unghund och vet inte om det är den rasen eller en annan som orsakat det. Tog år att träna tyst. Men är en social och kravlös hund som är med på allt, ljud kan vara jobbigt men de är tuffa och det de vänjer sig vid tidigt är ingenting.


Tex är min född intill ett sågverk och han bryr sig inget åt damsugare, sågar eller maskiner, vi tränade mycket buss och lastbil med så det är inga problem det heller. 


Är nog mer hur mycket ni vill lägga på hunden utöver vad den är på jobbet och när ni trimmat den. 


Lycka till.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Voff 92 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Skällig hund Finsk spets   [8] 31 maj: uag 19 jul: uag skällig dvärgschnauzerhund   [1] 23 jun: panis 23 jun: Kalla gnällig och skällig valp   [12] 16 maj: Mandayasmine 18 maj: Mandayasmine Spansk gatuhund med fruktad sjukdom   [6] 4 mar: s0me0ne 5 mar: s0me0ne Japansk spets mer el mindre skällig än andra spets   [3] 14 nov: Wheatenlovern 6 dec: emellaya Hundras 40-50 cm som inte är skällig?   [10] 9 jan: Chiliheart 9 jan: -Aslan pwd- Spansk vattenhund med klåda runt nosen   [2] 16 sep: Prima Princess 18 sep: Prima Princess Skällig dvärgschnauzer?   [6] 8 maj: Larsson91 9 maj: Larsson91 Spansk detektiv ska jaga hundbajs   [6] 3 apr: Precious 3 apr: Kali 11 månader han hund har blivit skällig och vill ut   [2] 23 mar: sussibe 23 mar: pissemiss
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Papillon | Jack Russell Terrier | Schäfer | Pudel | Dobermann | Whippet | Shetland Sheepdog
© 1998-2024 Enfinia AB