Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
1 maj 2018 av nikspiks i valpforum (9 svar)
Hur få valpen att sova mer?

Hej forumet!


Jag har under en tid kikat runt här och fått en massa bra tips genom att läsa olika trådar, men jag vill gärna höra om någon har lite mer specifika råd till mig:


Hur får man en valp att sova mer?


 


Vi fick hem en valp för cirka 6 veckor sedan (han är alltså ungefär 14 veckor nu), och har insett att det är en otroligt energisk och bitig liten parvel vi har att göra med. Han har väldigt lätt att varva upp sig själv och blir på gränsen till manisk, och är svår att lugna ner, och i de här maniska faserna blir hans bitighet ganska jobbig att hantera och han hugger nästan besinningslöst mot oss.


Jag misstänker att en av anledningarna till de här komplett rabiata rycken är att han helt enkelt sover för lite. Jag läser lite här och var att valpar ska sova 16-20 timmar om dygnet, och det gör han helt klart inte -  men jag vet inte hur jag ska få honom att sova mer. Jag tycker att vi har ganska lugna och fasta rutiner, och vi har de senaste veckorna börjat sätta honom i en valphage vilket fått honom att varva ner snabbare - men även om han lättare kommer till ro och somnar i valphagen så dröjer det oftast inte så länge innan han är klarvaken igen och står och skäller i hagen.


Generellt är han en väldigt glad och nyfiken och orädd kille, och kanske är nyfikenheten en del av problemet; han vill hela tiden veta vad som händer och kan snabbt tappa fokus utomhus om det passerar fåglar eller fordon eller vindpustar och så vidare. Med andra ord, jag tror inte att det är någon djupare oro eller något problem som ligger bakom - han känns ändå som en stabil valp när han inte far omkring som en furie.


Han bor lugnt och lantligt, och jag jobbar hemifrån och har relativt flexibla tider och kan alltså gå ut med honom när det behövs och ta lekpauser med honom lite då och då (samtidigt som det börjar bli ett problem att han har så svårt att sova - jag måste ju trots allt jobba även om jag kan ta pauser emellanåt).


Inga hemmavarande barn och inget annat som borde störa - som jag ser själv - och vi ska börja valpkurs om två veckor (hamnade mittemellan två valpkurser och fick vänta ett tag). Han är vår första hund i vuxen ålder (jag hade hund som barn och tonåring men behövde själv inte handskas med problemen, inser jag nu) så det finns en hel del nytt allt lära.


Hoppas att någon har något klokt tips på hur man nattar en valp och får honom att sova längre än vad han själv vill :)


Som medlem kan du här läsa lite kort info om nikspiks och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Dåligt samvete när valpen roar sig själv   [4] 30 jul: Emmastog 31 jul: Lona Valpen sover för lite   [5] 15 jul: Milla85 26 jul: pipilotta Valpen attackerar mig under promenaderna!!!   [2] 27 jun: JohannaS 27 jun: JohannaS Det här med mat till hunden/valpen - göra egen??   [6] 17 maj: karfah 17 maj: Lona Hund som inte lämnar nya valpen ifred   [1] 1 mar: Tranåsbron 3 mar: Draghund Problem med valpen   [17] 22 feb: carbon 1 mar: Kattmamman Hjälp! Valpen åt svam!!   [2] 17 sep: Hejdlöst 17 sep: Hejdlöst Gammhunn rädd för valpen   [2] 2 mar: z_gismo 2 mar: z_gismo Jag blir tokig på valpen!!   [4] 16 apr: Staffematte 26 jun: eemilio97 Hjälp valpen är borttom kontroll.   [8] 14 maj: TaiDi 25 maj: username
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Rottweiler | Dobermann | Jack Russell Terrier | Golden Retriever | Labrador Retriever | Grand Danois
© 1998-2022 Enfinia AB