Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
3 maj 2018 av Havsfruen i övriga hundfrågor (3 svar)
Hjälp! Älskar den ena hunden mer...

Hej! Jag har ett problem jag brottas med, vill gärna höra hur ni andra tänker. Det är svårt att berätta om. Jag har två hundar och det här låter nog hemskt, men jag favoriserar den ena hunden enormt mycket. Jag försöker att inte låta det märkas, men jag älskar den ena hunden otroligt mycket och den andra betydligt mindre. 
Favoriten är 2 år, hon är världens gladaste, snällaste, roligaste hund. Finns INGA problem med henne. Hon är inte perfekt såklart, men inga svårigheter. Alla som möter henne älskar henne.

Hund nr två är 4 år, han är också väldigt snäll och mysig men här finns en del problem. Han gillar inte andra hanhundar, han gör ibland utfall mot andra hundar, han jagar så han kan inte vara lös, han är omöjlig att klippa klorna på. Han är stor och klumpig, han är inte så förtjust i att gosa och ha närhet. Han har såklart många fina sidor, men jämfört med 2-åringen så är det så många problem, det blir så tydligt. Han är en sån hund som mest håller sig i bakgrunden och verkar nöjd med det.
Givetvis jobbar vi med problemen och det blir bättre med små små steg, men det är mycket jobb vilket gör hundägandet mindre roligt, jämfört med den yngre hunden där allt är roligt.
Tidigare har jag dock haft ett par hundar med ännu större problem som jag har älskat gränslöst så egentligen är det inte det som påverkar heller. Jag tror helt enkelt inte att vi klickar. 
Jag får inte någon bra kontakt med honom, har försökt att träna olika saker, lagt spår etc., men han är omotiverad. Medan tiken gör allt med glädje... Han trivs bäst med att ströva runt i trädgården eller gå långpromenader. Han är liksom i sin egen värld, väldigt självständig. han visar sällan sprudlande glädje, mer en "likgiltig nöjdhet". Han har inget fel, ingen smärta, vi har kollat. Så han har det nog bra, men han är kanske inte den typen av hund jag egentligen ville ha. Det märks så tydligt jämfört med den glada kontaktsökande tiken som vill vara med på allt.
Kanske är det därför jag inte känner det där klicket som jag gjort med alla mina tidigare hundar? Jag fick honom som ettåring, vet inte mycket om hur han var tidigare, medan tiken har jag haft sen valpstadiet. 

Jag hoppas ni inte tycker jag är en dålig hundägare. Jag ger mina hundar mycket tid och aktiviteter, jag ger dem kärlek och allt de behöver. Försöker verkligen att inte låta det märkas att jag älskar tiken mer, kan t.o.m. ge hanen extra mycket uppmärksamhet och kärlek för att han inte ska känna sig utanför. Men jag får ju inte mycket tillbaka från honom, vet inte om han ens uppskattar det. Och det är mycket lättare att aktivera tiken eftersom hon gillar det mesta och alltid är pigg på äventyr. Hanen vill ju helst bara ströva runt i sin egen värld, då är han nöjd. 

Har ständigt dåligt samvete över det här, jag borde ju älska "gamla" hunden mer, men jag kan inte låta bli att älska tiken mycket mer. Skulle inte vilja göra mig av med hanen, vi trivs ihop men han väcker inte så mycket hos mig, tiken gör jag vad som helst för. 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Havsfruen och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hjälp med magproblem!   [5] 18 feb: Ramboo 19 feb: Anneli Hjälp mig identifiera supertåliga tygbollen!!   [0] 14 feb: Pichnoff kan en fysioterapet känna om hunden har atros?   [1] 12 feb: duende 12 feb: Anneli Uppfödare?! hjälp. råd!   [2] 30 jan: Vovve18 31 jan: Gurkans Hjälp angående Bullmastiff   [0] 28 jan: Wotan Behöver hjälp, tips och råd (långt)   [4] 25 jan: ravencrimson 28 jan: hundöga återkomst rasta hunden barn..   [3] 23 jan: vackertass82 25 jan: Torparinnan Hjälp mig!!   [5] 19 jan: whippettok1 20 jan: Gurkans Hunden vill inte gå ut   [7] 9 jan: Oliviah 12 jan: Wotan Flyga till USA med hunden i kabinen   [1] 6 jan: STM 6 jan: STM
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schapendoes | Schäfer | Labrador Retriever | Chihuahua | Golden Retriever | Bichon Havanais | American Staffordshire Terrier
© 1998-2019 Enfinia AB