Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
7 maj 2018 av Voff 92 i vård & skötsel
Re: frisering av cocker spaniel

Jag har också fastnat en del för just cockerspaniel och kollat en hel del på vuxna individer som söker hem.


MEN just pälsen och trimmningen har fått mig att backa en hel del, ärligt så tror jag öronen är det minsta problemet på utsidan som bara kan klippas med sax eller maskin, huvudet och kroppen som ska ryckas, tassarna som ska hållas ner päls på och örongångarna som inte får växa igen verkar vara ett mycket större jobb.


Sparar man lång päls under magen och på benen så är det mycket jobb att borsta och plocka ur skräp, klipper man så är det rätt pilligt men man får en mer lättskött hund när det är klart.


Jag har idag en liten blandras som jag trimmar, den kan klippas med maskin eller sax på hela hunden utan att rycka annat än i örongångarna men just rumpan och under magen med alla vrår och att han är liten och låg gör det ändå till ett stort jobb.


Så jag har kollat mer på en fällande hund nästa gång och ta det jobbet istället men erkänner att en välskött cockerspaniel är ett av det vackraste som finns med rätt frisyr. Men de som klipps på hela kroppen som jag sett vissa vuxna individer tappar sin färg och blir ulliga likt små får även på det annars så blanka huvudet.


 


Så tipset är att kolla uppfödare och få hjälp med trimmningen att lära sig klippa på rätt sätt, sen sa faktiskt min veterinär att just cockerspaniel har en hel del lynnesproblem med räddsla och att inte vara stabila. Den hade inga bra erfarenheter av rasen tyvärr.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Voff 92 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Cocker spaniel till äldre par?   [2] 31 dec: fridajohanna97 31 dec: aenima Bästa täcket för spaniel som lätt får vattensvans?   [2] 12 sep: C-HD 12 sep: Ayrin Welsh springer spaniel under träning   [0] 11 mar: Lindamarita Welsh springer spaniel som aktiv sällskapshund?   [1] 11 mar: Lindamarita 13 mar: Anneli Köpa cavalier king Charles spaniel trots riskerna?   [3] 22 feb: HappyoMois 26 feb: pipilotta Lha-Cocker, Cocker Spaniel-Lhasa apso blandning   [4] 29 jan: virre68 29 jan: Lona Lha-Cocker, Cocker Spaniel-Lhasa apso blandning   [0] 29 jan: virre68 Pälsvård Amerikansk cocker   [1] 28 aug: Aprilbarn 30 aug: Torparinnan Saglande cocker vid bilåkning   [4] 13 aug: Mannhem 20 aug: syteryster Hur mycket fäller en cocker?   [2] 29 jun: Nadja&Fluffhundarna 30 jun: Torparinnan
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Labrador Retriever | Golden Retriever | Jack Russell Terrier | Boxer | Grand Danois | Schäfer
© 1998-2020 Enfinia AB