Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
8 maj 2018 av Channy i sjukdom & hälsa (12 svar)
Otroligt rastlös på natten, -vill ha råd!, snälla!

Har en belgisk vallhund som fyller 10 år nu i juni. En livsglad tik som alltid är med oss, promenerar och rör sig mycket. Fastän hon nu fyller 10 år så det ingen som kan se eller gissa det, hon framstår som ung och sprallig. Nu sedan några dagar har vi dock fått problem, på nätterna så har hon otroligt svårt att slå sig till ro. Kan ligga stilla max någon timme ( eller mindre ) på olika ställen i hemmet. Sedan upp och tassa omkring.


Upplever henne inte som så värst stressad utan mer just rastlös och svårt att koppla av. Det här börjar bli väldigt jobbigt för mig och är såklart också oroad för henne. De gånger hon hoppar upp till mig i sängen så lägger hon sig, men då oftast tittande omkring sig. Sedan ligger hon där och rätt som det är så "rycker" det till i henne. Jag känner mig helt maktlös, jag har pratat med veterinären och vi har en tid i morgon. Är dock jätteledsen och oroad för vad detta kan betyda. Tycker att beteendet intensifierats under helgen. Som lättväckt person så är detta också besvärligt då jag inte får ordentlig nattsömn. Blir väckt och sover oroligt av hennes tassande.


Vet ej om detta hänger ihop, men hon verkar även ha bekymmer med analsäckarna. Försökt att tömma dem men det kommer liksom inget stort utbyte utan det mer läcker från dem.


Man ska väl egentligen inte googla men tyvärr gjorde jag det iaf och hittade att den här typen av oro och tassande nattetid kan bero på demens  Mår jättedåligt och tänker såklart mkt på om det är så. Hon blir förvisso 10 år men samtidigt visar hon absolut inga andra ålderstecken. Tvärtom så upplever jag henne som pigg och livsglad vovve. På dagarna beter hon sig inte såhär, alltså går rastlöst omkring. Sover lugnt på dagarna men verkar inte slö eller på något vis jättetrött.


Är det någon som varit med om liknande? Ska till veterinären i morgon som sagt, tänkte bara om någon varit med om det här? Känner mig så maktlös, gråtit så mycket. Tror tyvärr bristen på sömn spelar in här, känner mig så skör och ledsen. Vill bara att min hund ska ha det bra.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Channy och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Rädd för ljud på natten   [2] 13 aug: z_eggis 13 aug: z_eggis Valp HATAR att vara ute, snälla hjälp!!   [12] 28 apr: Nyblivenägare 17 sep: Neeten Snälla hjälp mig! Hur ska jag tänka?   [16] 30 sep: Doggsan 3 dec: Doggsan Ligger er hund stilla på natten ?   [7] 4 nov: melvin13 24 nov: Halvtand Svårt komma till ro på natten , förstorad prostata   [4] 3 nov: melvin13 3 nov: melvin13 Stressad valp?? SNÄLLA hjälp.   [16] 2 okt: drainer 12 okt: drainer Säga till och torr på natten?   [2] 26 jun: hejsansvejsan! 26 jun: hejsansvejsan! Otroligt envis valp   [7] 30 apr: Maldah 6 maj: Wiotka DESPERAT snälla hjälp   [4] 2 mar: mathildas 9 mar: Ayrin tips och hjälp snälla   [1] 8 jan: Jeppeh1984 9 jan: aenima
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   American Staffordshire Terrier | Jack Russell Terrier | Chihuahua | Cavalier King Charles Spaniel | Dansk/Svensk Gårdshund | Pudel | Dvärgpinscher
© 1998-2024 Enfinia AB