Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
8 maj 2018 av Voff 92 i skaffa hund
Re: Svårt att bestämma mig i den oändliga ras...

Låter som att vallhund är det ni har närmast hjärtat?


Berner sennen är en stor och väldigt krävande hund med mycket vakt och svår att arbeta med vad jag har upplevt, en släkting hade en stor dominant tik när jag var barn som hoppade upp på mig och stälde mig mot en vägg en gång, den morrade om jag skulle klappa etc. Så det är verkligen en ras som fått mig hundrädd mot svarta, hoppande hundar eller djur över lag. Rätt skött är de säkert fina hundar men den jag minns gick mest runt på en lantgård utan jobb.


Tycker Sheltie eller LH Collie låter smart och likt det ni har men finns ju lugnare individer där mot sällskap och även extremt aktiva som vallar det mesta, känner en med liten Sheltie tik som skäller på i stort allt och vill jaga bilar eller andra djur, troligen hög energi... Hört att just Sheltie är lätta att jobba med och duktiga på agillity.


 


Jag tänkte faktiskt lite på Tollare för er när de verkligen inte är soffhundar, kanske t.o.m. högre energi än vad ni söker. Träffade en individ hos en som red och lät hunden springa med men hunden for ändå runt i trädgården likt en duracellkanin och verkade inte särskillt jaktintresserad men finns nog olika individer där. Tänker att när en hästmänniska tycker hunden är pigg då är den nog väldigt extrem.  De har rykte av att vara svårmotiverande men påminner om BC i att kunna lära sig alla möjliga trix eller agillity.


Funderar även på om Austrlian Kelpie kunde vara något? Working kelpie kan nog bli något krävande likt Aussien eller BC men är härliga hundar, mött en working Kelpie jag tyckte mycket om men den behövde verkligen få valla och jobba.


Kan ni tänka er att trimma en hund så har en släkting skaffat en Portugisisk vattenhund som verkar behöva jobba och vara mycket aktiv.


Australian Cattledog eller belgisk vallhund verkar ju vara väldigt krävande och villiga hundar och belgaren finns ju i många olika pälsvarianter, är osäker om den individen jag mötte var BV eller Hollands herdehund när de är rätt lika men var en mysig mindre tik som var väldigt lagom i sättet.


Västgötaspets är ju lite lik lapphunden i hur den kommit till och är mer vallhund än ren spets igentligen. De är väldigt krävande att få ut sin energi och kanske något liten men perfekt om de ska hoppa och fara genom tunnlar i agillity. Lite likt Sheltie men ändå inte.


Jag personligen skulle titta mer på en lapphund som låg i den energin ni vill ha, finns dem som är väldigt duktiga i agillty eller att jobbas med, även Tysk mittelspitz som är en mindre liknande hund ska vara väldigt duktig i agillty men tyvärr mer skällig.


Annars har jag mest mött Golden och Labrador i större hundar och där finns ju allt från över hög energi till rena soffpotatisar men de brukar vara väldigt härliga, framåt hundar som gärna vill göra saker med ägaren/föraren.


I hälsa så brukar vallhundar och spetshundar vara väldigt friska långt upp i åren, Berner sennen har mycket hälsoproblem ihop med retriver som golden och labrador som är populära, annars ska nog Tollaren och Portugisisk vattenhund vara mer friska när de är mer ovanliga, men har dåligt kunnande där.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Voff 92 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Svårt att hitta hundkompisar till min valp!   [3] 11 maj: Terdrian 11 maj: Terdrian Valpen har svårt att höra ifrån sig ute   [7] 27 apr: Simonk 28 apr: Simonk Äldre hund h svårt vara själv eller med människor   [4] 22 mar: Wichita 26 mar: Dimma Svårt komma till ro på natten , förstorad prostata   [4] 3 nov: melvin13 3 nov: melvin13 Svart parasit (?) i hundens päls?   [1] 1 sep: Siggelino 1 sep: Lena och vildingarna Söker uppfödare av svart schäfer   [0] 2 mar: Silver_ Staffar skadade spädbarn svårt!   [15] 21 nov: hundöga återkomst 21 dec: Lona Svart bajs till ytan- magsår?   [3] 24 jun: Ford 26 jun: VildaVittra Svart bajs, flåsar   [5] 7 maj: poppsi 29 maj: username Om foder, till känslig hund, svårt val.   [0] 1 feb: Voff 92
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Nova Scotia Duck Tolling Retriever | Norfolkterrier | Schäfer | Shih Tzu | Shetland Sheepdog | Golden Retriever | Norsk Buhund
© 1998-2022 Enfinia AB