Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
14 maj 2018 av TaiDi i valpforum (8 svar)
Hjälp valpen är borttom kontroll.

Hej, 
Jag har sedan innan en olde english bulldog, 3 år. Mysig lugn kille som inte hittar på bus, nu har jag även en "liten" tjej, schäferblandning på snart 4 månader. 

Men tålamodet rinner så himla kort och jag har ingen aning om vad jag ska göra. Inte en sekund har jag kunnat sitta sen jag skaffade henne, jag har haft valpar förut men ingen så pass ohyffsad på alla sätt. 
Jag är med på att hon är lite busig, lite bitig, ja men lite allting men hon behöver 24/7 uppvaktning och hon verkar aldrig sova. 

Först antog jag att hon inte fick aktiviering nog eftersom uppfödaren uppmanade med att valpar inte ska överansträngas så jag började aktivera henne mer med både phykiskt och fysiskt, men hon är lika illa nu. Hon ska koooooooooonnnnnsttaaannt leka med den äldre hunden, han vill inte alltid men är för snäll för att säga ifrån, han går därifrån och lägger sig och hon följer efter. När jag särar på de så att det är en babygrind imellan (valpen med oss och den äldre i hallen) så älskar vår bulldog det, men hon kan sitta och tjuta i 2 timmar och gnälla och hoppa, vill även påpeka att vi bor i lägenhet och att det inte går att ignorera hennes tjutande på nätter. Den ända gång hon är intresserad av mig och min sambo är när vi visar att vi har skinka, sekunden hon ser att vi lagt bort den så hittar hon på något så vi får springa efter. Detta är vad hon gör.

Vill bara ha äldre hundens leksaker även fast massor tuggben och leksaker ligger ute. Alla är nyköpta med valpen. (alltså om inte han har ett vill inte hon ha och om han har ett så ska hon bara ha hans.)

Får hon inte hans ben så ligger och gråter och gråter, ger aldrig upp.

Hon tar allt hon lyckats få tag på, (har det rätt så undanplockat för att valpar är bitiga) Men hon har lyckats ta sig upp på bordet och dragit ner vas och demolerat blommor.

Hon hämtar sin vattenskål (med VATTEN i) och lägger i soffan ca 40 ggr om dagen. (här har jag sagt nej och när hon släppt den så får hon belöning.) Jag får torka litervis av vatten dagligen.

Om jag försöker vara rolig med leksaker eller liknande så går hon iväg och börjar leka med den andra hunden. Vi är inte det minsta intressanta.

Hon vet att vi kissar och bajsar ute ( gör alltid detta på prmmenader) men eftersom hon leker så mycket inne och de är omöjlig att få henne sluta så kissar hon på sig. Jag kan inte gå ut med henne 2 ggr per 20 min. (Jag fyar inte, utan går ut och sen torkar) 

Om hon sedan somnat så kan jag inte gå från soffan för då är hon direkt uppe och busar igen.

Det kanske inte låter så mycket, men jag är alltså borta 1 timme om dagen(mest för att handla) och annars måste jag ha 100% koll på henne. 


Vad ska jag göra för att lugna henne? Be min mamma ta hand om bulldogen tills schäfern växt till sig lite? Några andra tips på att få henne att vara mer intresserad i oss? 


Vill även säga att när vi kommer hem hälsar hon ibland, skäller aldrig när vi är borta. Ute på promenader så är hon duktig både lös och i koppel trotts hennes ålder. När systern fick låna bulldogen över helgen så var hon mycket lugnare, även fast det oftast är hon som triggrar lekandet och gör bulldogen mer ungdomlig också.Som medlem kan du här läsa lite kort info om TaiDi och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Gammal hund med separationsångest hjälp!!!   [5] 6 aug: bamse100 6 aug: aenima Rumsren nattetid, men ej dagtid - hjälp   [2] 19 jul: waleus87 19 jul: aenima Hjälp vår Scooby:(   [1] 3 jun: Mrcorona 3 jun: Mrcorona Innan valpen kommer   [8] 28 maj: Kajsa_a81 3 jun: Kajsa_a81 Valpen har svårt att höra ifrån sig ute   [7] 27 apr: Simonk 28 apr: Simonk Hjälp stressad löptik   [1] 17 apr: XXIIXX 17 apr: pipilotta Tiken vill inte släppa valpen!   [1] 7 mar: Observant 8 mar: Ayrin Ocd valp hjälp!!   [9] 11 feb: Vavva123 16 feb: Gurkans Hjälp med tips till en väldigt bitig valp   [2] 28 jan: Linne789 29 jan: Morgonpigg hjälp med råd till en tokig hund.   [2] 27 jan: Bamselina 2 feb: Öjenmia
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Border Collie | Bearded Collie | Golden Retriever | Yorkshireterrier | Labrador Retriever | Schapendoes
© 1998-2022 Enfinia AB