Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
5 juni 2018 av MaryyyS i övriga hundfrågor (7 svar)
Unghund hoppar och biter mig promenad

Hej


Vill börja med att säga att hunden får både psykisk och fysisk aktivering nästan dagligen samt att vi jobbar mycket med att var apassiv och ta det lugnt då hans ras är väldigt ivriga. 


Till saken; nu är jag så himla less så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Jag har en hanhund på 1år och 2 månader och han kan bli helt omöjlig på promenad. När vi är i området där vi bor så får han sina små ryck och BITER oss i fotleden, skon eller byxorna. Jag har kunnat hantera det henom att avleda med "gå fot" och lite konster men idag blev jag bara så jäkla trött. Han började greppa mitt ben jättehårt och hoppa och bita min i handen och i ärmen på jackan. 


Som sagt så försöker jag och sambon att avleda eller bara stanna upp och ignorera så fort han blir stygg vilket är allt oftare. Vi har testat att bli arga på honom mendå blir han helt jävla galen och då får man hålla i kopplet för han tar sats och springer så fort han kan runt oss runt, runt, runt i cirklar. Kan inflika att han är en staffe så han är stark och snabb. 


När han fyllde 1 år så gjorde vi en kemisk kastrering (orkar inte höra på alla som är emot detta för nu är han kemiskt kastrerad) iaf och innan kastreringen så var han SÅ duktig i koppel. Sökte kontakt och gick så fint. Veterinären sa att han kunde få ett testestoronpåslag direkt efter och bli extra jobbig och kaxig vilket han blev. Hon sa att et skulle hålla i sig i ca 3 veckor men alltså han är som en helt ny hund.


Jag VET att han går igenom olika faser då han är så ung men jag har läst och hört att efter 1 år så kommerd de in i en "lugn" period.


Börjar bli så less nu och jag skäms när jag går med honom och tänker att ALLA dömer honom utifrån hans ras. 


Är det någon som har ett tips? Är det vanligt att de håller på såhär i den här åldern? Är det den kemiska kastreringen som vi gjorde för 2 månader sedan? Kan han ha ont någonstans? Hjääälp :( 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om MaryyyS och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Japansk akita som hoppar och biter   [7] 1 dec: akitainu 1 dec: aenima Jobba hemifrån med unghund   [2] 13 okt: Muggepiss 14 okt: KristinaB Promenad kompis   [0] 12 jul: Mira och Esther Köpa äldre valp/unghund   [4] 7 jul: Fjunet 19 jul: Gurkans Era bästa strategier - livlig 3-åring och unghund   [16] 25 jun: Chocolate AK 2 aug: Mira och Esther Blötfoder/våtfoder till unghund   [0] 17 apr: Katty Gör jag rätt? Promenad eller ej   [19] 7 apr: anna.mi 14 apr: Marre993 Unghund driver mig till vansinne   [3] 16 mar: Sekts 26 mar: Dimma Galen Golden nästan 2 år - Hoppar och biter   [2] 18 okt: Tinix 19 okt: Dimma HJÄLP, hund biter och morrar   [5] 23 sep: molnet 28 sep: Dimma
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Shetland Sheepdog | Jack Russell Terrier | Tax | Boxer | Dansk/Svensk Gårdshund | Dobermann
© 1998-2022 Enfinia AB