Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
19 juni 2018 av petracecilia i valpforum (5 svar)
Omöjliga promenader

Hej allihopa, först och främst ursäktar jag för ett lååångt inlägg men vill förklara så specifikt som möjligt.
Vill se om ni har några bra tips som kan hjälpa mig med min envisa hund.
När vi går ut på promenader så har han nosen i marken KONSTANT. Från det vi kommer ut tills vi går in. Detta har blivit så påfrestande att han ibland kan ta upp till tjugo minuter på sig att kissa och då får vi tjata fram det med kommandot ”kissa”.


Han äter också det han tycker är spännande. Kan vara allt från löv, kvistar, jord, harbajs etc. Eftersom han går på diet för sin allergi vill jag verkligen inte att han får i sig massa skit.


Jag har försökt att hålla fokus undan men det funkar bara någon enstaka minut för att sedan övergå till nosandet igen. Jag har även försökt att dra upp hans huvud när detta händer men då lägger han sig ner och strejkar mot att gå. Lyfter jag upp honom blir det samma igen och detta får jag upprepa säkert 10 gånger innan jag ger upp och går in med honom.. jag vet inte om detta uppstått för han tränade ”sök” konstant hos sin uppfödare och skulle söka upp godis och mat ute på gräsmattan. Jag har endast haft honom i tre veckor så jag vill ha bort detta beteende så man kan gå en ordentlig promenad utan moment som stör.


Jag har även märkt att tar något hans uppmärksamhet blir han helt hooked. Det kan vara allt från en man som sitter på en bänk, en sopbil, en trädgårdsmästare som fixar i trädgården. Folk går ofta fram och hälsar på honom utan att fråga så jag tror att det är detta som triggat igång det. Detta är så påfrestande så om någon sitter på ett tips så snälla dela mer er.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om petracecilia och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Rädd? 7-månaders tax vägrar promenader   [2] 17 jul: Superhoven 22 jul: Ayrin Hundras för lydnad och långa promenader?   [8] 5 mar: Acey 9 mar: Ayrin Ballar ur i slutet av promenader   [3] 10 okt: FannyLid 10 okt: FannyLid Sheltie vill gå väldigt långsamt på promenader   [3] 27 maj: malin111 28 maj: Anneli Promenader med valp   [3] 4 apr: Underscore 27 apr: Voff 92 Koppel promenader   [1] 8 aug: Feliciaaw 8 aug: hundöga återkomst Min "monster-storlek" till hund - promenader   [9] 10 feb: johawallb 13 okt: Draghund Lek, promenader och motion med en labradorvalp??   [7] 20 dec: HannaEvelina 23 dec: HannaEvelina Problem på promenader med koppel   [2] 20 okt: NikitaL 21 okt: Ayrin Rädd för promenader efter trauma   [4] 2 okt: z_Trassel 2 okt: z_Trassel
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Rottweiler | Pudel | American Staffordshire Terrier | Golden Retriever | Boxer | Schäfer
© 1998-2024 Enfinia AB