Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
22 juni 2018 av Voff 92 i valpforum
Re: Omöjliga promenader

Låter som uppfödaren tänkt lite fel med att lära hunden sök och fixering väldigt tidigt och utan regler.


Är det en jaktras? Hanhund?


Min är en liten hanhund med stark egenhet och brydde sig ofta om marken och lukterna än mig. På valpkursen var han klart svårast att få kontakt med vad vi än provade utan marken var bäst, punkt.


Kontaktövningar att välja vad hunden ska söka efter tex godis, leksak, folk i små steg brukar funka. Hitta vad som är mer lockande än det den fixerar på och lära ett komando att sluta fixera redan hemma.


Sen med min så var några ryck i kopplet och bara fortsätta gå ibland det enda, såg nog illa ut när han trotsigt skulle sitta ner eller vända om mot doften igen men jag gick och ignorerade. Släppte sen efter så fort han började gå igen och berömde, det har funkat.


Sen har jag valt att stanna och sagt ok att lukta när han varit i promenad takt så jag bestämt när det är ok och inte. Kanske lättare med mindre hund.


 


Men i ditt fall gäller nog valpkurs, få råd av kunnig och verkligen träna att du är roligast och den som bestämmer. Fixering som valp låter rätt illa utan brukar vara lätt att bryta då. Tex ha godis och prata med hunden och berömma när den ser på dig och visa misstycker när den är intresserad av annat i korta pass och jobba upp det. 


 


Äta saker ingår i valp och unghund men med min har fodret gjort skillnad hur intressant annat ute varit.


Detta med att hälsa på både folk och hundar när man är ute är en mänsklig grej, gathundar har studerats och de hälsar bara på flocken eller väldigt välkända individer. Alltså ska man inte förbjuda allt men promenad är promenad och träning är träning, sen i tex park eller annat viloställe kan man godkänna hälsade men det är alltid hundägaren som är ledaren som bestämmer när hälsa är ok eller inte. För både hunden och andra, tex säger jag ofta nej till barn som ska hälsa när min hund är ovan runt barn och han är liten så barn blir lätt hårdhänta eller lutar över honom. Det är för allas bästa och de får de bara ta. 


 


Lycka till.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Voff 92 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Rädd? 7-månaders tax vägrar promenader   [2] 17 jul: Superhoven 22 jul: Ayrin Hundras för lydnad och långa promenader?   [8] 5 mar: Acey 9 mar: Ayrin Ballar ur i slutet av promenader   [3] 10 okt: FannyLid 10 okt: FannyLid Sheltie vill gå väldigt långsamt på promenader   [3] 27 maj: malin111 28 maj: Anneli Promenader med valp   [3] 4 apr: Underscore 27 apr: Voff 92 Koppel promenader   [1] 8 aug: Feliciaaw 8 aug: hundöga återkomst Min "monster-storlek" till hund - promenader   [9] 10 feb: johawallb 13 okt: Draghund Lek, promenader och motion med en labradorvalp??   [7] 20 dec: HannaEvelina 23 dec: HannaEvelina Problem på promenader med koppel   [2] 20 okt: NikitaL 21 okt: Ayrin Rädd för promenader efter trauma   [4] 2 okt: z_Trassel 2 okt: z_Trassel
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Pudel | Chihuahua | Shetland Sheepdog | Rottweiler | Schäfer | Labrador Retriever
© 1998-2023 Enfinia AB